Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilý ministr v Bratislavě zdemoloval restauraci, zfackoval Číňana a podal demisi

Aktualizováno -
23. ledna 2020
11:40
Autor: Darina Jíchová - 
23. ledna 2020
08:40

Policisté ve slovenské metropoli zadrželi opilého ministra, muž se zatčení vzpíral a podle svědků se choval agresivně. Bránil se výkřiky, že „je ministr životního prostředí“ a že mu „umírá matka“. Strážníci ho museli doslova natlačit do policejního vozu. V centru Bratislavy po členu vlády zbyla spoušť a překvapení svědkové, kteří v zadrženém poznali ministra a místopředsedu slovenské vlády László Sólymosa (Most-Híd), informoval web Plus 7 dní. Ministr po agresivním incidentu podal demisi.

„Zažívám těžké chvíle ve svém rodinném životě a v této vypjaté situaci jsem se zachoval špatně a pro mě osobně neobvykle,“ řekl Sólymos na dnešní tiskové konferenci. „Všechny vzniklé škody samozřejmě uhradím a omluvím se každému, koho se mé chování dotklo. Jsem přepravený nést odpovědnost za svoje selhání. Podávám demisi,“ kál se politik.

Rvačce přilákala zvědavce

Incident se odehrál v bratislavské Laurinské ulici ve středu večer, kolemjdoucí v šoku pozorovali, jak po sobě „vystartovali“ dva muži. „Jsem ministr životního prostředí,“ řval opilý muž. „To se má čím chlubit. Policisté mu řekli: To je sice pěkné, že je to ministr, ale když se takhle chová, je lepší se s ním nehádat,“ komentovala událost prodavačka z nedalekého obchodu, která byla svědkem agresivního výstupu.

Slovenský opilý ministr řádil v centru Bratislavy, podle svědků šlo o místopředsedu vlády László Sólymosa. Politika zadržela policie. Slovenský opilý ministr řádil v centru Bratislavy, podle svědků šlo o místopředsedu vlády László Sólymosa. Politika zadržela policie. | Plus 7 dní/Monika Mikulcová

„V létě, když tu sedáváme venku, se nic nestane, žádná show, až tohle takhle v zimě,“ dodala překvapená svědkyně.

Svědkové v opilci poznali Sólymosa

Strážníkům se muže podařilo dostat do policejního vozu, museli neustále dohlížet na to, aby se politik v podnapilém stavu nedostal ven. „Poznali jsme ho, byl to ministr životního prostředí a místopředseda vlády László Sólymos. Na místo zanedlouho dorazilo další policejní auto i sanitka, ta po chvíli zase odjela,“ uvedli svědkové.

Podle výpovědí celý incident trval dost dlouho. „Táhlo se to asi od páté hodiny. Zaslechli jsme křik, a tak jsme šli ven. Ministr a další muž na sebe křičeli, myslím, že něco rozbili a nechtěli za to zaplatit. Po Číňanech házeli peníze. Ministr vrávoral a chtěl odejít,“ sdělila tisku prodavačka.

„Vykřikoval, že mu umírá matka,“ mladá žena tvrdí, že politik dokonce dal facku jednomu z Číňanů. „Jeho kamarád ale Číňana napadl první,“ prohlásila svědkyně.

Odnesly to skleněné dveře

Policisté situaci nekomentovali, zhruba po hodině auto i se spoutaným ministrem odjelo. U čínské restaurace zůstali dva strážníci, kteří zdokumentovali škody. Politik a jeho známý rozbili dveře, na zemi ležely střepy, provoz restaurace ale nebyl přerušen. Zaměstnanci podniku nebyli schopni přesně vysvětlit, co se stalo, protože neumí dobře slovensky.

Reportéři Plus 7 dní vypátrali, že se politik s přítelem velmi hádali a začali vyvádět, až nakonec rozbili skleněné dveře. Mužští zaměstnanci restaurace se pokoušeli zasáhnout, ale opilci se nakonec obrátili proti nim. Po bitce na zemi zůstala ležet značková růžová kravata.

Politik se hádal s bratrem

Muž, se kterým se Sólymos v restauraci ostře pohádal, je politikův bratr. Oba muže včera večer zadržela policie a po provedení všech úkonů je zase propustila. Jednoho ze zaměstnanců restaurace převezla sanitka do nemocnice. Reportéři deníku SME uvedli, že to byl Sólymosův bratr, kdo rozkopl skleněnou výplň dveří podniku. Škoda činí asi 25 tisíc korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 23. ledna 2020 14:22 )

Ji tak to bylo v cinske restauraci...To je tim vic pilantni..Ja bych to tak neodsuzoval. Umiea mu maminka, tak se s tim vyrovnal po svem..

a-z- ( 23. ledna 2020 13:02 )

Asiat si vyrazil do čínský restaurace. To je zase zpráva.

dvorece ( 23. ledna 2020 12:54 )

No Booože, není a nebyl to jediný politik - notorik...

bullshit ( 23. ledna 2020 12:39 )

László Sólymosa - klasické Slovenské jméno. Škoda 25000,-Kč ( 1000,- euro ) nevypadá na zdemolovanou restauraci...

Uživatel_5207228 ( 23. ledna 2020 12:08 )

Danir55.
Proč tak soudíte maďary? Já jsem je poznala jako milé,přátelské a velmi pohostinné lidi. A že tady máme někoho, kdo rozkrádá ? To je k smíchu. Nikdo jiný to "nahoře" nedělá?? A jsou to češi.

Zobrazit celou diskusi