Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Obamová prezidentkou? Prozradila, jak to má s Bílým domem i propíranými potížemi s manželem

Autor: Darina Jíchová - 
5. srpna 2019
19:30

Bývalá první dáma Spojených států Michelle Obamová (55) slaví úspěch se svou autobiografií Můj příběh. Při rozhovoru pro magazín Amtrac The National bylo na stole hlavně její manželství s exprezidentem USA Barackem Obamou, který v neděli 4. srpna oslavil 58. narozeniny. Obamová se rovněž vyjádřila k otázce její možné kandidatury na americkou prezidentku.

Obamovou nezvykle vyzpovídala dvanáctiletá novinářka Hilde Lysiaková, zajímalo ji hlavně, jak velká šance je, že bývalou první dámu někdy Američané uvidí v oválné pracovně Bílého domu.

„Nulová šance,“ prohlásila Obamová. „Je tolik možností, jak se zasadit o blaho naší země a celého světa. Hodlám se do spousty z nich dál zapojovat. Budu pokračovat ve své práci s mladými lidmi. Oválná pracovna není nic pro mě,“ vysvětlila Obamová.

Michelle Obama s manželem Barackem Michelle Obama s manželem Barackem | Reuters

Jedině Obamová by mohla porazit Trumpa?

Při tom je to právě ona, ke které statisíce Američanů vzhlíží, Obamovou považují za jedinou osobnost, která by byla schopná konkurovat v příštích prezidentských volbách současnému šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi. Například liberální aktivista Michael Moore minulý týden uvedl, že Obamová by Trumpa „naprosto rozdrtila“.

Bývalá dáma se nejen v USA, ale i všude po světě těší obrovské popularitě, nedávno dokonce vyhrála anketu o nejvíce obdivovanou ženu světa. Obamová je vzorem pro miliony malých dívek. Během hudebního festivalu v New Orleans se jí jedna z jejích fanynek zeptala na její manželství s exprezidentem Obamou. Jejich vztah označila za vzor pro všechny ostatní vztahy. Bývalá první dáma však rychle vše uvedla na pravou míru.

Popřela spekulace o problémech s Obamou

„Ano, mnoho mladých lidí obdivuje naše manželství a považují ho za vzor, trochu si to idealizují. Ráda bych všechny upozornila, že naše manželství je jako každé jiné. Je to každodenní práce a snaha a ochota ke kompromisu. I ta nejlepší manželství vyžadují spoustu práce,“ prohlásila Obamová.

Pár letos oslaví 27. výročí své svatby. „Manželství je volba, kterou činíte každý den. Neděláte to, protože je to snadné, ale protože svému vztahu důvěřujete, věříte svému partnerovi,“ dodala. Všem svým mladým fanouškům a fanynkám vzkázala, že by si měli vzít někoho, koho nejen milují, ale také respektují. „Váš životní partner by si vás měl vážit jako sobě rovného,“ řekla Obamová.

Bývalá první dáma Michelle Obamová zahájila tour, na které představuje svůj životopis Becoming. Bývalá první dáma Michelle Obamová zahájila tour, na které představuje svůj životopis Becoming. | Reuters

Vyjádřila se i ke spekulacím, že ona a Obama mají v manželství problémy. Pomluvy popřela, svěřila se s tím, že byly chvíle, kdy k sobě s manželem ztratili cestu, ale podařilo se jim ji znovu najít. „Můj manžel je můj spoluhráč, jestli společně máme tenhle boj vyhrát, musí být silný a zároveň musí přijmout, že i já jsem silná.“

Po odchodu dětí k sobě Obamovi znovu našli cestu

Obamová se rovněž rozpovídala o tom, jak se manželům žije potom, co obě už dospělé dcery opustily „rodinné hnízdo“. „Jistěže se náš vztah změnil, stejně jako se změnil, když se holky narodily. To je krása toho, když najdete někoho, koho milujete a respektujete. Jednou jste nahoře, jednou dole. Takhle vztahy fungují. Máme jeden druhého, prošli jsme spolu mnohým a všechno to stálo za to,“ sdělila Obamová lidem na festivalu.

„Manželství je krásné, pak ale přijdou děti a veškerou pozornost věnujete jim. Takové děti jsou, jsou rozkošné, protože kdyby nebyly, necháte je na poště. Když holky odešly, s manželem jsme se znovu sblížili,“ zakončila Obamová.

 

zlymikes ( 5. srpna 2019 20:45 )

no tak to už u nás by mohla kandidovat Veselá kráva Dáša

Zobrazit celou diskusi