Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Melania šla na projev Trumpa v kabátu za 50 tisíc. Školák Trump při řeči usnul

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
6. února 2019
11:30

První dáma Melania Trumpová přišla podpořit svého muže, prezidenta Donalda Trumpa, při jeho projevu o stavu Unie. Do sálu vcházela za bouřlivého potlesku. Trumpová, celá v černé, působila jako kontrast demokratek, které přišly oblečené v sufražetské bílé. První dáma pro příležitost zvolila kabát ve vojenském stylu z módního domu Burberry, jeho cena přesahuje v přepočtu 50 tisíc korun. Usedla mezi hosty, které si na projev pozval prezident. Společnost jí dělal chlapec, Joshua Trump, který kvůli svému jménu čelí šikaně. Hoch je miláčkem internetu, Trumpova řeč ho zřejmě nebavila a usnul, všiml si deník Daily Mail.

Zatímco loni dorazila Trumpová celá v bílém, letos zvolila barvu opačného spektra. V černém kabátu za zhruba 53 tisíc korun ostře kontrastovala s demokratickými kongresmankami a senátorkami, které včetně předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nacny Pelosiové přišly oblečené v bílé. Tedy v barvě typické pro sufražetky.

Loni přišla Melania Trumpová celá v bílém, letos v černém, (6.02.2019). Loni přišla Melania Trumpová celá v bílém, letos v černém, (6.02.2019). | Reuters

Nejoblíbenější Trump miláčkem internetu

Bylo to první veřejné vystoupení první dámy od její cesty do Iráku, kde společně s manželem na Vánoce navštívili americké vojáky. Společnost Trumpové dělala  Grace Elinová (10), která porazila rakovinu, a jedenáctiletý Joshua Trump (11), který sdílí příjmení s prezidentem. 

Stejné jméno ale pro Joshuu představuje značný problém, stal se kvůli němu obětí šikany. Chlapec se stal okamžitě miláčkem sociálních sítí. Během 82 minut dlouhého prezidentova projevu, který byl za posledních padesát let třetí nejdelší, totiž usnul. Ze spánku ho chvílemi rušil jen potlesk přítomných.

Řada příspěvků na Twitteru uvádí, že Joshuův přístup k projevu je přesně takový, jaký zaujala většina lidí. Očividní kritici současného republikánského prezidenta pak v tweetech konstatovali, že Joshua je jejich nejoblíbenější Trump.

Šikana kvůli jménu

Šesťáka Trumpa šéf Bílého domu pozval, protože chlapec se kvůli svému příjmení stal terčem šikany. Chlapcova matka Megan Trumpová uvedla, že syna dokonce odhlásili ze školy a vyučovali rok doma, neboť Joshua kvůli ústrkům ztratil chuť do života.

Joshua novinářům řekl, že své příjmení kvůli šikaně vůbec nemá rád. Rodina dokonce uvažovala, že chlapcovi příjmení změní. Britský deník The Daily Telegraph poznamenal, že škola vyzvala učitele, aby hocha neoslovovali příjmením, a také potrestala pět žáků, kteří malého Trumpa nejvíce pronásledovali. Ti se za své chování omluvili.

Písnička pro oslavence

Trumpová během prezidentova projevu stejně jako republikáni poslušně tleskala jeho výrokům. Kromě malého Joshuy a Grace si Trump pozval například také příbuzné obětí nelegálních migrantů, Alice Johnsonovou, které na prosbu Kim Kardashianové prominul doživotní trest, nebo Judaha Sameta (81), který jako zázrakem přežil nejen holokaust, ale i střelbu v synagoze v americkém Pittsburghu, ke které došlo 27. října v roce 2018 a během níž zemřelo 11 lidí.

Prezident Trump během představování svých hostů sedících v lóži první dámy oznámil, že Samet slaví 81. narozeniny, zákonodárci se dali do spontánního zpěvu. Písničku Happy Birthday zanotovali i viceprezident Mike Pence a Pelosiová.

yokky ( 6. února 2019 17:51 )

panamira ( 6. února 2019 14:20 )

Mi připadá že česká média začínají Trumpovy lézt do řitního otvoru.

Deneček ( 6. února 2019 12:05 )

Napodobuje Schwarzenberga.

marmat ( 6. února 2019 11:59 )

KLUK je príma.....titulek zas "výstižný !!! Melania měla zaskočit do nějakého řetězce , nejlépe v obchoďáku a do 3.000,- by se NÁM vešla

Zobrazit celou diskusi