Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Máme pořád skvělou chemii.“ Nová kniha odhaluje manželství Melanie a Trumpa

Autor: Darina Jíchová - 
24. ledna 2019
17:32

Americký prezident Donald Trump (72) a první dáma Melania Trumpová (48) tento týden oslavili 14. výročí svého sňatku. Jejich manželství se detailně věnuje Jeff Sims ve své nové knize Tým zmijí, v anglickém originále Team of Vipers. „Není to tak, jak si lidé myslí. Melania je ochranářka, brání manžela obzvláště před personálem Bílého domu,“ tvrdí v biografii Sims, uvedl deník Daily Express.

Manželství Trumpových je pod neustálým drobnohledem médií, podle Simse ale vztah mezi manžely není nikdy takový, jak se píše v tisku. Sims zpochybnil názor mnohých novinářů, kteří už nějakou dobu spekulují o tom, zda jsou Trumpovi spolu šťastní. Podle autora nové biografie jsou velmi spokojení.

„Jejich soužití popírá tradiční představy o manželství,“ uvedl Sims. První dámu postavil do ochranářské role, zvláště co se týče zaměstnanců Bílého domu. To koresponduje i s několika prohlášeními Trumpové, ve kterých se nechala slyšet, že tamnímu personálu nevěří.

Melania Trump a Donald Trump Melania Trump a Donald Trump | Reuters

Trumpovi jsou známí tím, že na veřejnosti o svém manželství moc nemluví, podle vlastních slov chtějí, aby „se novináři zaměřili hlavně na prezidentovu politiku a ne osobní život“.

Chemie mezi Trumpovými

Nicméně oba místy něco ze svého soukromého života odtajní. V posledním interview například Trumpová uvedla, že s manželem jsou „v pohodě“. Jindy zase zavzpomínala na jejich první setkání a jejich „okamžitou chemii“, kterou podle ní mají dodnes.

„Vím, že média ráda spekulují o našem manželství a šíří pomluvy. Dobře tomu rozumím, to je to, co se prodává. A ano, v takovém světě dnes bohužel žijeme,“ řekla Trumpová v rozhovoru pro stanici ABC, dodala, že novináři „mají důležitější věci, o které by se měli zajímat“.

Hra o trůny v Bílém domě

„V Bílém domě to bylo jako ve Hře o trůny, ale s postavami z Viceprezident(ky).“ Sims se v několika pasážích zaměřil také na zaměstnance Bílého domu. Pozornost věnoval obzvláště bývalému personálnímu šéfovi Johnu Kellymu a jeho „nehostinnému postoji“ vůči Trumpovi. „Amerika pro něj byla na prvním místě, prezident až na druhém,“ dodal Sims ke Kellymu.

Na rozdíl od jiných knih, které o Trumpovi a jeho dosavadní prezidentuře a cestě k ní vyšly, ho Sims představuje v celkem pozitivním světle. Vliv na to může mít i to, že byl autor nějakou dobu Trumpovým poradcem. Biografii vyjde na konci ledna.

První dáma kvůli krizi přišla o své lidi

V USA nadále trvá rozpočtová krize, která vypukla 22. prosince sporem mezi Trumpem a kongresovými demokraty. Ti se s prezidentem nemůžou dohodnout na financování zdi, kterou chce šéf Bílého domu nechat postavit na americko-mexické hranici. Rozkol se dotkl asi 800 tisíc státních zaměstnanců, kteří jsou kvůli tomu na neplaceném volnu nebo do zaměstnání dochází bez platu.

Krize zasáhla i tým první dámy, přišla o půlku svých lidí. Trumpová nastalou situaci nijak přímo nekomentovala, podle všech informací se věnuje práci na budoucích projektech. Své ticho prolomila v pondělí, kdy si Američané připomínali Den Martina Luthera Kinga. „Dnes uctíme památku Martina Luthera Kinga,“ napsala krátce na Twitteru.

 

Zobrazit celou diskusi