O život přišli turisté z Velké Británie Christian Sloan (†24), Beth Anderson (†24) a Izzy Squire (†19). Zesnulé ženy byly zřejmě nevlastní sestry. Ostatky obětí byly převezeny do nemocnice Lam Dong, zde musí vydržet až do skončení vyšetřování policie.

Příčina úmrtí trojice je zatím v šetření, zřejmě ale k tragédii došlo, když se skupinka k vodopádu slaňovala, což je v daném místě obvyklé. Agentura, která dobrodružný výlet se špatným koncem organizovala, prý ale k lanovému klouzání neměla potřebná povolení. Průvodce skupiny navíc svěřence vedl tak, aby se vyhnuli placení povinného poplatku.

Otec jedné z obětí pak na svém Facebooku naznačil, že na vině bylo možná i vadné vybavení. „Našli jsme jejich helmy a bezpečnostní vesty, ale žádná lana,“ uvedl pro BBC Nguyen Van Yen, místostarosta provincie Lam Dong. Podle něj se navíc tragédie odehrála takto: „Podle prvotního vyšetřování se po návštěvě vodopádů Datanla vypravili na kánoích do lesa v jiné oblasti. Po cestě se dostali do proudu, který je zanesl přímo do vodopádu.“ Poté přišlo na řadu právě osudné slaňování. „Bohužel jedna z osob uklouzla a vzala dva další s sebou,“ dodal místostarosta.

Fotogalerie
8 fotografií