Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Úkoly z první třídy pobouřily sociální síť: Učitelka žákyni k úkolu napsala, že je pomalá!

Autor: rc - 
5. prosince 2021
05:00

Divokou diskuzi na sociální síti facebook rozvířil úkol z první třídy. Žákyně, která při jednom úkolu spletla zadání a dělala úplně jiný úkol, dostala od své učitelky pětku. Navíc jí paní učitelka přeškrtala všechno červeně. U druhého úkolu si učitelka neodpustila poznámku, že je pomalá. Úkoly na sociální síti zveřejnil uživatel, který si říká Líný učitel, aby ukázal na otřesnou situaci v českém školství.

První třída je pro žáka nejdůležitější pro jeho rozvoj v dalším vzdělávání. V první třídě pozná žák první kamarády, kteří ho mohou doprovázet po zbytek tříd na základce, a zároveň se ukáže, zdali v prvňáčcích učitel dokáže vzbudit zápal pro učení. Špatný start však má holčička, jejíž úkoly se objevily na facebooku. „Bohužel tu máme další díl seriálu o hloupých učitelích a špatných známkách na prvním stupni, dokonce v první třídě,“ napsal v příspěvku uživatel Líný učitel a přidal v úvodu přirovnání k lyžařskému výcviku a nesmyslnému známkování.

Špatný úkol - špatná známka

„Představte si, že učitel na lyžařském výcviku zavolá na žáka:‚sjeď to na lyžích!‘ Žák to ale přeslechne a omylem sjede kopec na sáňkách. Učitel mu ovšem naprosto nesmyslně dá pětku,“ dodává Líný učitel s tím, že žák špatnou známku získá za to, že nesplnil úkol, což nebyla pravda. Žák totiž udělal úplně něco jiného a učitel by ho za to neměl trestat špatnou známkou. Navíc dodává, že naprosto nechápe, proč učitel na prvním stupni musí trestat žáka špatnými známkami, aby ho naprosto demotivoval.

Červený úkol

Následně přidal dva skutečné úkoly, za něž žákyně dostala špatné hodnocení. „Co za totálního p*tomce bez kouska citu může napálit prvňáčkovi pětku? Povšimněte si, jak tahle učitelka není líná zlomyslně a naprosto zbytečně přepsat každou jednu číslici, aby byl daný úkol maximálně červeně přeškrtaný,“ nešetřil ostrými slovy s tím, že navíc zpracovaný a požadovaný úkol jsou naprosto totožné. „Jaký je rozdíl mezi 7-1 a 7-3? To, že tahle osoba je jako učitelka naprosto nekompetentní, ukazuje i úkol číslo dva, kdy necitlivě přeškrtává práci žákyně navíc s poznámkou pro rodiče, že je žákyně ‚pomalá‘. No a co, proboha!“ píše dál s tím, že „vzdělávání není závod o čas“.

Demotivace žáka

Učitelka dala za druhý úkol trojku. „To je strašný, mě to úplně bolí za ty děti. A popravdě, cítím zlost na některé kolegy,“ napsal jeden učitel pod příspěvek. „Učím prvňáčky a tohle by mě nikdy nenapadlo. Tohle bere motivaci na celý život. Vždyť se to teprve učí! A že napíše jiné cvičení? Nebo napíše víc slabik? Tak to má lépe vysvětlit a snad při práci obchází děti a může upozornit na chybu!“ míní další učitel. „Jaká je motivace těchto lidí dělat toto povolání,“ píše další.

VIDEO: Učitelka vlekla autistického chlapce po školní chodbě

Robert Kelemen ( 19. prosince 2021 11:20 )

Plně souhlasím. Konečně někdo napsal pravdu. Mám 7 dětí a není pravda, že učitelé jsou nekompetentní a děti geniální. Nesplněný úkol je nedostatečný a tudíž za 5. Když je dítě pomalé, řekneme že je pomalé. Pokud dítě nemá na to plnit triviální úkoly, měl rodič požádat o odklad nástupu do 1. třídy. Ve škole se má žák učit a plnit úkoly. Učitel má učit a hodnotit žáky. Takže za mně v pořádku. Jsem rád že ještě žijí a pracují učitelé, kteří se nebojí nedostatečnou práci ohodnotit známkou 5. Bohužel je většina takových co rozdávají motivační 1. Dítě se pak absolutně nic nenaučí.

UFO1 ( 9. prosince 2021 20:17 )

Učitelka nebude potrestána,ředitele škol a inspektoři mají návod jak utřít stěžovatele,včetně obtěžování,všechno zakrývají a vyřizují jako nedůvodne

stalaning ( 7. prosince 2021 12:25 )

Jsi úplně stejný ignorant, jako ta postklimakterická soudružka, která si na dětech léčí absenci svých sexuálních potřeb. A nebo, což je ještě horší, jsi stejný "učitel".

Uživatel_5557610 ( 7. prosince 2021 11:12 )

Hm. A co jako ? Jasně, všechno svádějte na učitele. Není spíš chyba v rodičích ? Já, když chodila do první třídy, jsem dělala úkoly vždy s některým z rodičů, kteří kontrolovali právě to, zda dělám správný úkol a popřípadě mě upozornili, že jsem NĚKDE udělala chybu. Tu jsem našla, buďto sama anebo s jejich pomocí a poté se opravila - tímto se dítě učí nejlíp. Fb stránka "Líný učitel" nebo jak se to jmenuje, byla stopro vytvořena někým, kdo má tupý dítě a sám je to trouba, takže místo toho, aby se se svým dítětem chvíli učil, radši bude sedět u kompa a vinit za to všechny okolo.
Učitelé to mají podle mě v dnešní době velmi těžké. Všichni máte rozmazlený parchanty, učitel si už nemůže dovolit cokoli namítnout. Tím, že učitelka udělala toto, určitě zabrání tomu, aby "holčička" (to slovo nesnáším), si příště dala *** bacha na to, jakej úkol dělá. Někde jsem tu četla v komentářích o tom, že někdo sjede sjezdovku místo na lyžích na sáňkách. A tím pádem nesplnil zadání. No ale on ho nesplnil !!! Ve chvíli, kdy si bude moct každý dělat co chce, už od mala, to vidím na pořádnej průser. To jako když vám v práci zadá šéf práci při uzávěrce, taky si jdete raději dělat pořádek v kontaktech ? Naše děti nejsou Bozi! Ani nejsou dokonalé !!! Tím, že z nich budete dělat něco víc, než jsou, pro ně nic dobrýho neděláte.

krtek. ( 7. prosince 2021 09:06 )

soudružka učitelka si léčí mindráky na dětech, smutné.Holt si dítě musí zvykat že občas v životě narazí na blba.Jinak příklad ode mne - kdysi mne učitel vyvolal k tabuli a nadiktoval mi rovnici, zpočítal jsem ji bez zápisu na tabuli z hlavy a řekl výsledek.Pak asi další 3 , to samé. Pak vymyslel nějký nesmysl a než jsem stihl reagovat prohlásil - za 5 , sednout.

Zobrazit celou diskusi