Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Zdravotníci vzali těžce nemocnou stařenku (85) na výlet do hor: Toužila vidět milovanou krajinu

Ošetřovatelé z anglického Penrithu nedávno prokázali stařence laskavost.
Ošetřovatelé z anglického Penrithu nedávno prokázali stařence laskavost.  (Autor: Facebook)
Autor: štt - 
28. listopadu 2021
05:00

Australance Evelyne Collinsové (85) byla v říjnu diagnostikována leukémie a je připoutána k nemocničnímu lůžku. Její ošetřovatelé se rozhodli dopřát vážně nemocné seniorce chvilku štěstí.

Pětaosmdesátiletá žena trpí demencí a v rámci léčby musela být převezena do nemocnice Blue Mountains Hospital v Katoombě na transfuzi krve. Zatímco byla v péči Judy Andrewsové a Mikea Horana, zdravotníci připravili pro ženu malé překvapení – zavezli ji milovanou na vyhlídku Three Sisters. „Protože Evelyne nebyla v ohrožení života a měli jsme volnou chvilku, rozhodli jsme se, že ji zavezeme na vyhlídku,“ vysvětluje zdravotnice

Andrewsová, která se chtěla podělit o malý okamžik radosti, uvedla, že nikdy nemohla tušit, jaký dopad to bude mít na duševní stav paní Collinsové. „Svezli jsme ji dolů, a když se rozhlížela, měla v tu chvíli jasno a řekla, že si pamatuje, jak tam kdysi dávno chodila se svým manželem,“ vypráví o společném zážitku pro server The Western Weekender. Zdravotnice šťastný okamžik vyfotila a fotografii poslala Evelynině dceři Kim, která byla spolu s celou rodinou úplně ohromená.

Paní Collinsová řekla, že návštěva v horách byla překrásná. „Bylo velice milé, že si na mě vyhradili zvláštní čas. Cítila jsem se díky tomu výjimečně,“ řekla s úsměvem a dodala: „Je to úplně jiné, když se k vám chovají trpělivě a laskavě,“ dodala.

Andrewsová, která v posledních dvou letech bojovala v první linii proti koronaviru, se svěřila, že všichni zdravotníci jsou hrdí, když každému pacientovi mohou poskytnout tu nejlepší možnou péči. „Když máte v nemocnici někoho z rodiny, vždycky se obáváte, jestli se o něj lidé starají správně a chovají se k němu s úctou,“ řekla. A přestože v lékařství bývá spousta shonu, pacienti pro ni nejsou jen čísla. „Chtěli jsme Evelyne den trochu ozvláštnit a zlepšit jí náladu," uzavírá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi