Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tři fenky barzoje utekly majitelce: Zazněly výstřely a pak jsme našli už jen úlomky kostí a vytrženou tkáň! popsala nešťastná žena

Majitelce utekly tři fenky barzoje, jedna březí: Třeskly výstřely a pak našli jen tři krvavé skvrny!
Majitelce utekly tři fenky barzoje, jedna březí: Třeskly výstřely a pak našli jen tři krvavé skvrny!  (Autor: Borzoi Rescue - Facebook)
Autor: DH - 
7. dubna 2021
21:11

Policie České republiky šetří brutální případ podezřelého úmrtí hned trojice fen rasy barzoj. Majitelce zvířata utekla. Po fenách se pak slehla zem. Později našli jejich ostatky nedaleko tří obřích skvrn od krve. Spolek majitelů rasy Barzoj pořádá pro majitele psů sbírku.

K útěku fen došlo podle majitelky, paní Vaníkové, přibližně okolo páté hodiny odpoledne v obci Bžany na Teplicku v sobotu 27. března. „Napadly pak pejska asi hodinu poté. Fenky viděli lidé po tomto konfliktu utíkat směr Mošnov,“ uvedla majitelka, která následně zažila to, co nechce zažít žádný chovatel psů.

Podle majitelky byly následně slyšet v obci výstřely a po jejích psech se slehla zem. V neděli pak místní nalezli tři velké skvrny od krve, v nich úlomky kostí, vytrženou tkáň a také psí srst. „Vše jsme nafotili, okolí důkladně nafotili, těla bohužel zmizela. Dodnes se nenašla. Po dvoudenním naléhání nás přijala policie,“ řekla spolku Borzoi Rescue majitelka, která nemůže nic víc uvést kvůli vyšetřování.

Neštěstí je tak o to větší, že jedna z fenek byla podle majitelky březí. I proto se spolek rozhodl pro paní Alenu vypsat veřejnou sbírku. Výtěžek bude použit na advokáta či případnou odměnu na dopadení toho, kdo zvířata patrně připravil o život.

Informace o sbírce a o příběhu nešťastných pejsků je možné nalézt zde.

JanaNo ( 11. dubna 2021 08:21 )

Taky se zeptám chytrolínky podemnou. Myslíte si, že je vpořádku, aby se po obci pohybovala smečka velkých agresivních psů? Ano rozhodně by to měla policie vyšetřit a majitelka psa by měla dostat exemplární trest a nejlíp zákaz chovu psů, když dopustí, aby její smečka ohrožovala okolí.

jonn ( 8. dubna 2021 06:39 )

Správny řešení . Příště si pejskaři dají pozor .

binddy ( 8. dubna 2021 03:32 )

Dost hrozná a smutná situace, krásní psi.Mohl je zastřelit myslivec, nebo někdo z lidí, kdo měl vztah k tomu napadenému pejskovi. Paní ze sousední vesnice vedla svého pejska na vodítku a tihle 3 psi ji ho před očima potrhali a zabili, nebylo pomoci ani u veterináře, to je taky strašný.Takže nevím,kdo ty psy zastřelil.Musím ale říct,že kdybych vlastnila legálně zbraň a mého psa na vodítku by zabil pes nebo smečka, tak bych ho také zastřelila a doufám, že bych ho stihla zastřelit dřív, než by bylo zranění mého psa tak fatální.

hafblaf ( 7. dubna 2021 21:24 )

Že by nějaký "dobrý" myslivec?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání