Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nebýt sousedů, byl by Rocky mrtvý. V útulku se zotavil a teď už vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
3. dubna 2021
06:21

V malém špinavém kotci živořil Rocky (3 až 4), krásný kříženec labradorského retrívra. Trpěl tam, chyběl mu pohyb, neměl ani dostatek krmení a vody. Díky všímavé sousedce byl úřady odebrán, v útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku se pak devět měsíců zotavoval. Teď už vyhlíží nový domov.

Rocky živořil v kotci o rozměrech 1,5 krát 1 metr. Tísnil se tam mezi harampádím a vlastními výkaly. Neměl boudu ani žádný přístřešek, takže na něj pršelo, v létě do něj pražilo slunce a v zimě neměl, kde se schoulit. Ve stresu si okusoval nohy do krve, což dělají psi, když nemají dostatek pohybu a vyžití.

Takhle Rocky žil Takhle Rocky žil | Psí domov Řepnice

Vážil polovinu

Bývalí majitelé ho týrali i hlady. „Jíst dostával jen příležitostně, nebýt sousedů, už by dávno uhynul. K nám se dostal ve velmi špatném stavu. Byl podvyživený, vážil necelých 19 kilogramů, měl by mít přitom 35 až 40 kilogramů,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová s tím, že po měsíci u nich přibral 9 kilo. Z obav, aby nedostal zánět žaludku nebo střev ho zpočátku krmili častěji měkkou, téměř kašovitou stravou.

V útulku se Rocky zotavil a přibral, teď je z něj šťastný pes V útulku se Rocky zotavil a přibral, teď je z něj šťastný pes | Jana Ulrichová

Připraven odejít

Teď už je z něj krásný, veselý, hravý pes, připravený odejít do nového domova. Hodí se jak ke sportovní rodině, tak i ke starším lidem. K malým dětem jej v útulku příliš nedoporučují, protože by je mohl s ohledem na svou velikost smést. Nemá příliš rád kontakt, na veterině musí mít košík, ošetřit se ale nechá.

Udělá radost

Zdravotně je naprosto v pořádku. „Je uzdravený, vakcinovaný, čipovaný. Ještě může vnést někomu do života hodně radosti,“ řekla Maskulanisová. „Je to pes, který rostl bez lásky, bez jakékoli výchovy, a přesto bych řekla, že je velice dobrý,“ dodala.

Rocky se i rád pomazlí se spolumajitelkou útulku Janou Kymrovou Rocky se i rád pomazlí se spolumajitelkou útulku Janou Kymrovou | Jana Ulrichová

Kontaktujete útulek

Zájemci, kteří by si chtěli Rockyho adoptovat, mohou kontaktoval Psí domov v Řepnici buď telefonicky na čísle  602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

Zobrazit celou diskusi