Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mámu (†44) tří dětí roztrhali její milovaní buldoci: Sousedi se je marně snažili odehnat cihlami

Autor: rc - 
10. dubna 2021
09:21

Psí mazlíčci roztrhali mámu tří dětí Elayne Stanleyovou. Čtyřiačtyřicetiletou ženu se marně snažili zachránit její sousedi, kteří se dva americké buldoky snažili odehnat cihlami. Zachránit život ženy se jim však nepodařilo, vážným zraněním podlehla. Psi údajně patřili jejímu partnerovi a již v minulosti napadli člověka.

Elayne Stanleyová si v roce 2016 k sobě vzala dva americké buldoky Billyho a Dýdžeje. Čtyřiačtyřicetiletá máma tří dětí, která bydlela v britském městě Widnes, si vzala psy od svého přítele Paula Leigha. Avšak ještě dříve, než přišli do jejího domu, napadli člověka a roztrhali jiného psa.

Leigh dokonce kvůli napadení stanul před soudem, který mu nařídil, aby je měl pod kontrolou. „Moje máma s nimi byla šťastná, byli neustále s jejími dvěma dětmi a také s mými,“ uvedla pro britský deník The Sun Louise Smithová s tím, že netuší, zdali její máma o napadení věděla.

Koncem září v roce 2019 měla Louise po škole navštívit svou mámu, s níž se pohádala. Ve chvíli, kdy chtěla odejít, jeden z buldoků, kterému říkali DJ, kousl její mámu do nohy. Louise se pokusila odtáhnout druhého buldoka, fenku Billy, do kuchyně, ovšem marně. I druhý pes zaútočil na svou paničku. Louise proto běžela pro pomoc. Zalarmovala sousedy, aby jí pomohli. „Byli jsme doma a dávali si čaj,“ uvedla sousedka Bev Hallová s tím, že pak najednou viděla Louise, jak k nim běží a křičí, že psi napadli její mámu.

„Oba jsme všeho nechali a přeběhli jsme bosí. Dveře v obývacím pokoji byly zavřené a za nimi byla Elayne, takže jsme se nemohli dostat dovnitř,“ popsala dramatickou situaci Bev s tím, že se snažili bouchat do oken a házet vším, co měli po ruce, aby odvrátili jejich pozornost. Nakonec se jim podařilo dostat psy na zahradu, ovšem zranění, která Elayne utrpěla, byla vážná. Navzdory snaze lékařů byla prohlášena na místě za mrtvou.

Vyšetřovatel Jason Lennox uvedl, že američtí buldoci jsou ochranitelští psi a mohli reagovat na řeč těla během hádky žen. „DJ to mohl interpretovat jako potenciální problém, a tak se pokusil zastavit jakýkoli fyzický kontakt,“ uvedl s tím, že Louise v té době byla těhotná, takže je možné, že se ji psi snažili ochránit. Oba buldoci byli posléze utraceni.

VIDEO: Dojemný příběh Bobbieho, který urazil 4 000 km za svou rodinu.

yaaro ( 10. dubna 2021 16:08 )

Pes který napadne člověka by měl být okamžitě utracen.

krapotkin ( 10. dubna 2021 12:38 )

Jeden z důvodů, proč má mít doma každý Čechstřelnou zbraň bez jakéhokoliv omezování vládnoucí sebrankou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání