Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zubožená Nelinka umírala se zalepenou tlamou. Policie je na tyranovi na stopě

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
30. března 2021
15:00

Jako odpadky vyhodil v Beňovech na Klatovsku majitel svou fenku (asi 4). U popelnic ji tam našla místní žena. Zubožená, vyhublá, olysalá kříženka, s ranami po těle, měla navíc tlamičku ovázanou lepicí páskou, takže nemohla jíst, pít ani štěkat. Otřesný případ už řeší policie.

Nálezkyně Marcela Koupšetová v první chvíli vůbec nepoznala, že jde o psa. „Myslela jsem si, že je to jezevec. Až když jsem přišla blíž, viděla jsem, že je to pes, zubožený, nahrbený, přikrčený u kontejnerů,“ řekla. Fenku, která se pokusila utéct do křoví, nakonec odchytila.  „Byla žíznivá, nikdy jsem neviděla tak žiznivého psa, a vyhladovělá, koukala jí všechna žebra. Pocelém těle měla navíc rány mokvavé a krvavé,“ popsala Blesk tlapkám s tím, že když jí došlo, že jde o fenku, kterou kdosi odsoudil k pomalé, kruté smrti, okamžitě jí uvolnila pásku na čenichu a přivolala městské policisty.

V takovém stavu se Nelinka do útulku dostala V takovém stavu se Nelinka do útulku dostala | Útulek pro opuštěné a zatoulané psy Klatovy

Kdo jí ublížil?

Strážníci nechali fenku vyšetřit u veterináře a pak ji převezli do klatovského útulku, kde dostala jméno Nelinka. Pečuje tam o ni vedoucí Miloslava Šeflová, která nechápe, proč někdo s fenkou tak krutě zacházel. „Proč si někdo pořizuje živého tvora, když k němu nemá cit? Co je to za člověka, který dovede takto ublížit,“ nechápala.

O Nelinku teď pečují v klatovském útulku O Nelinku teď pečují v klatovském útulku | Útulek pro opuštěné a zatoulané psy Klatovy

Už se mazlí

V době nálezu byla Nelinka velmi apatická, nyní už ji vše zajímá a užívá si mazlení. „Nelinka je úžasná fenka, fenka mazlící, fenka, která si nezasloužila takové zacházení,“ uvedla vedoucí s tím, že nyní je fenka v léčení,krmit ji musí jako štěně několikrát denně. 

Zas bude veselá

Podle vedoucí útulku měla Nelinka velké štěstí, že na ni narazila právě paní Marcela. Pohotoví byli podle ní i strážníci. „Oběma děkuji za rychlý zásah, za snahu, aby fenka byla co nejdříve v bezpečí,“ řekla. Nelinka je podle ní bojovnice. „Má obrovskou snahu, bude z ní opět veselá a suprová psí slečna,“ dodala.

Fenka má po těle spoustu ran Fenka má po těle spoustu ran | Útulek pro opuštěné a zatoulané psy Klatovy

Je to týrání

Případem se už zabývá policie, která už má údajně stopu vedoucí k majiteli nebohého zvířete. „Fenka byla nalezena se znaky týrání,“ potvrdila policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že případ nyní prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat,“ dodala.

hafblaf ( 31. března 2021 21:38 )

No jo, všichni nadáváme a co dál. Tresty mírné, kriminál útulný a úchyláci si v klidu a spokojeně žijí.

subrosa1976 ( 31. března 2021 20:43 )

Tu svi.ni za.sra.nou zavřít, zalepit jí pusu páskou a mučit a mučit hlady a žízní!!! Nemám slov ty ho.vado, dostat se mi do rukou tak tě zkopu a umlátim k smrti!!!!

Pendrek ( 31. března 2021 14:48 )

Takové psychpapatické bestie nemají právo na život!!!! Takové lidské svi.ně je třeba namístě UKŘIŽOVAT, jakýchpak 120 hodin Veřejněprospěšných prací!!!!! Kdy už si ti naši "soudci" uvědomí, že lidská zrůda zůstane lidskou zrůdou, pokud ji to společnost prostřednictvím naších lhostejných soudců dovo­lí!!!!­!!!!!!­!!!!!

Ramita ( 30. března 2021 23:21 )

Proklínám všechny tyhle lidský bestie!!! Ať se vaří v pekle! Doufám, že se jim to 100x vrátí a budou trpět! Tyhle lidský bestie si nezaslouží, aby chodily po této zemi. Zavřete je do laboratoří a dělejte na nich ty zvrácený pokusy, které děláte na nevinných zvířatech.

verka1 ( 30. března 2021 16:27 )

Izolepou zalepit tyranovi ... Nejsem vulgární.
Toto se přece zvířeti nedělá.
Co na to zákonodárci, soudci, prezident republiky?

Zobrazit celou diskusi