Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž vodil všechny za nos, ve skutečnosti ale zavraždil manželku: Odsoudili ho k 25 letům vězení

Autor: ran - 
22. listopadu 2020
20:35

Kriminální případ, který hýbal poslední léta Francií, v sobotu došel do svého finále. Jonathan Daval v roce 2017 zavraždil svoji ženu a jde za to na 25 let do vězení, ačkoli pro něj prokurátor žádal doživotí. Daval dlouho tahal policii za nos - veřejně proléval za manželku slzy a všem tvrdil, že je nezvěstná. Když vyšla pravda najevo, celá země se spojila v protestech proti násilí.

Daval (36) v době, kdy ještě všem teatrálně tvrdil, že manželku pohřešuje poté, co se nevrátila domů z běhání, brečel i na televizní kamery. Sobotní rozsudek oproti tomu vyslechl s výrazem ve tváři, z něhož se nedaly vyčíst žádné emoce. Před verdiktem rodičům manželky jen řekl „promiňte“, když se na ně otočil.

Ohořelé tělo Alexie, zakryté částečně větvemi, našla policie v říjnu 2017 ve městě Gray na severovýchodě Francie. Daval tou dobou trávíval hodně času na tiskových konferencích, kde v doprovodu tchyně a tchána štkal nad svým a Alexiiným osudem.

Tehdy ještě nikdo netušil, že skrývá děsivou pravdu. Pod tlakem důkazů se ale po třech měsících přiznal, že sám Alexii zabil. Později se doznal i k tomu, že se její tělo snažil spálit.

Publicita případu vedla k organizaci masového běžeckého závodu v Grayi, kterého se účastnilo na 10 tisíc amatérských běžců. Tato a další podobné akce konané po celé Francii se v průběhu soudního procesu vyvinuly v celonárodní protest proti násilí páchaným na ženách.

Další děsivý případ: Vrah ze seznamky Tinder uškrtil ženu (†22) při sexu: Kamery ho zachytily, jak v kufru odváží mrtvolu.

Video  Vrah ze seznamky Tinder uškrtil ženu (†22) při sexu: Kamery ho zachytily, jak v kufru odváží mrtvolu.  - Policie Nový Zéland
Video se připravuje ...

luklovah ( 22. listopadu 2020 22:41 )

No to je toho.U nás v Česku matka zavraždila 7letou dceru tvrdila jak ji někdo uhesl a bohužel nedostala 25let ale myslím 6 let a za chvilku byla venku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání