Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mladík (24) se chtěl kvůli lásce otrávit v autě: Život mu zachránila fenka Frída

Z nešťastné lásky se chtěl muž (24) otrávit v autě: Okna utěsnil izolepou a nastartoval.
Z nešťastné lásky se chtěl muž (24) otrávit v autě: Okna utěsnil izolepou a nastartoval.  (Autor: Slávka Červená a MP Zlín)
Autor: Slávka Červená - 
30. října 2020
19:39

Z nešťastné lásky byl mladík (24) tak zoufalý, že se pokusil o sebevraždu. V garáži si do auta natáhl hadici od výfuku. Zachránili ho pes, jeho majitelka a bývalý strážník.

Mladý muž řešil těžkou životní situaci po rozchodu s partnerkou. Stačilo málo a už by tu nebyl. „S německým ovčákem, fenkou Frídou (7), chodíme ráno ven později. Ten den ale přišla a vzbudila mě dříve. Tras máme několik, ale zřejmě zaúřadoval osud. Šli jsme okolo garáží,“ vypráví Lenka Habáňová Hansliánová (40).

Když uslyšela v jedné garáži běžet motor a viděla zavřené dveře, bylo jí to divné. „Napadlo mě, jestli si tam někdo nechce vzít život. Ale měla jsem strach otevřít dveře. V okolí nikdo nebyl. Tak jsem zavolala sousedovi, protože byl dříve strážníkem a má zkušenosti,“ přiblížila.

Daniel Veselý (54), který pracoval u Městské policie Zlín 20 let, hned přiběhl. Intuice paní Lenky se potvrdila. Za dveřmi spatřil nastartovaný vůz, který měl přivedeny výfukové plyny hadicí do kabiny. „Uvnitř seděl mladík. Naštěstí ještě žil. Okamžitě jsem ho vyvedl na čerstvý vzduch a zavolal pomoc. Za čtyři minuty přijela hlídka strážníků,“ popsal Veselý, dnes řidič autobusu MHD.

Nešťastník se svěřil, že po rozchodu s přítelkyní již neviděl smysl své další existence. Nadýchal 0,7 promile a skončil v nemocnici. „Byl jsem rád, že jsme přišli včas. Jednou jsem takovou situaci coby strážník zažil. Ale pánovi už nebylo pomoci,“ konstatoval Veselý.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání