Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policisté „vyčmuchali“ covid-pozitivního pěstitele marihuany: Nezaměnitelný odér se táhl celou ulicí

Autor: VaB - 
28. října 2020
16:39

Kladenští dopraváci úplnou náhodou narazili na dům plný marihuany! Z okna se linul nezaměnitelný zápach a z domu pak vyšel covid pozitivní pěstitel. Muži hrozí až pětileté vězení. 

V sobotu hlídka kladenské dopravní policie kontrolovala ve Stochově osobní automobil. Když policisté vystoupili z auta, doslova jim nafackoval nepříjemně výrazný zápach marihuany.  

„Jelikož cítili stále tento odér, vydali se, po ukončení kontroly zastaveného vozidla, pátrat, odkud pochází. Prošli celou ulici, kde byla marihuana nejvíce cítit, a po chvíli našli v u jednoho z domů ve Švermově ulici otevřené střešní okno, ze kterého se vinul výše zmiňovaný pach," popisuje mluvčí Michaela Nováková. 

Když muž z domu policisty uviděl, zavřel okno. To ale policisty neodradilo. Zazvonili na zvonek a po chvíli přišel k brance muž s rouškou. Policistům řekl, že je covid pozitivní a zároveň potvrdil domněnku policistů, že uvnitř skrývá zakázanou bylinu v množství víc než malém.

Za dodržení bezpečnostních opatření byl muž (64) ztotožněn. V domě měl usušené rostliny, ve skleníku za domem pak dalších sedm rostlin velkého vzrůstu. „Na místo byl cestou operačního střediska přivolán výjezd služby kriminální policie a vyšetřování, který si  případ převzal. Rostliny byly převezeny kriminalistickým technikem k odborné expertíze," dodala mluvčí.

Policie nález prošetřuje jako přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí muži až pětileté vězení.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání