Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těžkooděnci, světlice a vodní děla. Část Italů má po krk zpřísněných opatření proti covidu

Autor: ČTK - 
28. října 2020
10:25

V Římě pokračovaly v úterý večer protesty proti vládním opatřením proti šíření koronaviru, které provázely srážky demonstrantů s policisty, informuje agentura ANSA. Demonstrace začaly v Itálii poté, co vláda v neděli vydala výnos s novými restrikcemi kvůli koronaviru. Svůj provoz musely omezit bary a restaurace a zavřít se musela kina a divadla. Pro diváky jsou uzavřené i stadiony.

Policie zasáhla proti nepovolenému pochodu, který vyšel z náměstí Piazza del Popolo v centru italské metropole. Protestující házeli proti policii láhve a zapálili několik kontejnerů s odpadem, policisté proti demonstrujícím použili slzný plyn a vodní dělo a několik lidí zadrželi. Akci, která přerostla v pochod, organizovalo podle deníku La Repubblica neofašistické hnutí Forza Nuova (Nová síla).

Italská policie v úterý zadržela také další účastníky pondělních protestů v Miláně a Turínu. Během těchto demonstrací bylo vyrabováno několik obchodů a policie zasáhla silou. Podle agentury AP policisté celkem zadrželi 28 demonstrantů v Miláně a 11 v Turíně.

Na italském ministerstvu vnitra se dnes sejde bezpečnostní výbor, který vyhodnotí další postup ohledně demonstrací. Podle agentury ANSA se ministerstvo domnívá, že protesty koordinují skupiny fotbalových fanoušků, jež tíhnou ke krajní pravici. Italská vláda také přijala balíček rozpočtových opatření, která mají částečně nahradit škody vzniklé vládními opatřeními. Část demonstrujících žádala, aby vláda poskytla finanční pomoc podnikatelům postiženým protikoronavirovými restrikcemi.

krapotkin ( 28. října 2020 14:43 )

Je vidět, že i jiným "demokratictky zvoleným vládám" se nechce od koryt, kde za žádnou práci berou těžký prachy.

Ksel ( 28. října 2020 11:53 )

Italští vyznavači hodnot demokracie a evropské civilizace jsou mainstreamovými prodejnými žurnalistickými potvorami vydáváni za neonacisty, fašisty apod., protože se nechtějí podrobovat ponižujícím a nedemokratickým procedurám. I malé děti vědí, že mnohá opatření proti covidu jsou jen opatřeními pro opatření, aby se alibisticky vykázala nějaká činnost, že roušky jsou v tomto nechutném teatrálním exhibování spíše divadelní rekvizitou než skutečně něco, co člověka ochrání proti covidu. Ve skutečnosti ani mnohokrát vrstvená rouška z nanovláken stoprocentně neochrání svého nositele, na druhé straně děti ví, že čím déle roušku nosí, tím více oslabují svůj imunitní systém a jsou tedy náchylnější k nákaze. Když už se takhle plazíme jako otroci před svými koronavirovými pány nad životem a smrtí, tak bychom své poslední okamžiky měli aspoň poctít důsledným zachováním své lidské důstojnosti. Conte a spol. a jejich kolegové u nás doma svými opatřeními pro opatření útočí na důstojnost člověka a na základní hodnoty evropské civilizace. Conte coby fanatický vyznavač merkelovského migračního šílenství nadále prosazuje maximalizaci počtu importovaných nájezdníků z Afriky do Evropy, na než se pochopitelně nevztahují nějaká hygienická opatření, protože jsou ve všech ohledech na maximální možnou míru privilegizováni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa