Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gabriel s dětmi se utopili na Štědrý den: Nebyla to nehoda, tvrdí matka

Autor: chal - 
30. prosince 2019
17:24

Místo krásné dovolené ve Španělsku u moře zažila Olubunmiu Diyaová z Londýna učiněný horor. V hotelovém bazénu se na Štědrý večer postupně utopila její dcerka Comfort (†9), syn Emmanuel (†16) a manžel Gabriel (†52). Podle vyšetřovatelů byli všichni tři neplavci a šlo o nešťastnou nehodu. Olubunmiu s tímto závěrem nesouhlasí. Její děti totiž prý plavat uměly.

Malá Comfort si hrála v bazénu se starší sestrou (14), když náhle uklouzla a sklouzla do hlubší části. Holčička se ve vodě začala topit a její sestra křičela o pomoc. Jako první na místo dorazil Emmanuel, který bez váhání skočil do vody, ale začal se topit také.

Pak přiběhl Gabriel. Jeho 190 centimetrů ale v bazénu nestačilo. Všichni tři se utopili. Matka dětí a Gabrielova manželka Olubunmiu byla tou dobou na hotelovém pokoji. Když tedy k bazénu přišla, čekala ji zkáza.

Vyšetřovatelé pracovali s několika verzemi, spekulovalo se třeba o poškozeném čerpadlu, které mělo turisty nasát ke středu bazénu a stáhnout je pod vodu. Policisté ale uzavřeli vyšetřování jako nešťastnou nehodu s tím, že ani jeden z trojice turistů neuměl plavat a bazén fungoval, jak měl.

Olubunmiu Diyaová je proti. Gabriel i její děti podle ní plavat uměli a jejich smrt prý nebyla „obyčejnou nehodou“. Zdrcená žena dává vinu bazénu a jeho provozovatelům.

Angličanka zvažuje, že na vlastní náklady zahájí nezávislé vyšetřování. „Je velmi neobvyklé, že se tři lidé takhle utopí uprostřed bazénu. Obzvlášť v případě vysokého, statného muže,“ řekl právní zástupce rodiny BBC. „Stalo se něco zvláštního, musí se to prošetřit,“ dodal.

Verzi s vadným sáním podle britských médií nahrává fakt, že policisté našli koupací čepici malé Comfort nasátou v systému čerpadla. Zaměstnanec resortu, který těla utopených vylovil ze dna bazénu, navíc údajně vypověděl, že i on měl problémy dostat se z vody.

Wells ( 30. prosince 2019 19:46 )

Svatá pravda. Teď obvinil hotel a ještě na tom pěkně zbohatne.

offline ( 30. prosince 2019 18:59 )

Tak náhoda to v žádném případě nebyla. Když z Afriky nalezli nejprve do Anglie a pak zase jeli do Španělska, tak tomu šli hodně naproti. Kdyby zůstali sedět u ohniště v Africe na pr deli jak se patří, tak by se neutopili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání