Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šok v kauze vraždícího profesora „Napoleona“: Detektivové učinili další děsivý nález!

Autor: chal - 
29. prosince 2019
20:22

Vyšetřovatelé po sedmi týdnech pátrání našli nohy oběti ruského historika Olega Sokolova (63). Vědec na začátku listopadu zastřelil a rozřezal svou partnerku Anastázii Ješčenkovou (†24). Její nohy pak hodil v pytli do řeky. Profesor se k vraždě přiznal.

Brutální vražda mladé studentky šokovala celé Rusko a přesah měla i v České republice. Oleg Sokolov byl totiž jako vojenský historik pravidelným účastníkem rekonstrukce bitvy u Slavkova.

Účastnit se měl i letos, ale 10. listopadu z Petrohradu přišla šokující zpráva. Policisté profesora chytili s batohem, ve kterém byly lidské ruce. V jeho bytě pak našli tělo a hlavu Sokolovovy přítelkyně Anastázie Ješčenkové.

Důkazy byly dostatečně průkazné, vrah se k činu přiznal, vyšetřovatelům ale dlouho zbývající dílek do skládačky chyběl. Byl jím igelitový pytel s nohama zavražděné, který Sokolov hodil do řeky.

Chybějící ostatky vyšetřovatelé našli až na konci prosince v řece u Jusupovova paláce v Petrohradě. Vrah si svou vinu uvědomuje a po soudu údajně žádá tvrdý trest.

„Uvědomuju si, že jsem spáchal příšerný čin a zasloužím si co nejpřísnější trest,“ řekl Sokolov podle deníku Komsomolskaja pravda. Za vraždu mu hrozí až 15 let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání