Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčička (†4) se utopila v hotelovém bazénu: Máma byla na telefonu a plavčík nikde!

Mya pod vodou strávila šest minut. Neměla šanci přežít
 (Autor: Twitter)
Autor: chal - 
1. prosince 2019
14:12

Obrovská tragédie potkala rodinu dovolenkářů, kteří trávili první den pobytu v hotelovém komplexu na Kypru. Matka si se svými dětmi užívala u bazénu, když měla najednou důležitý telefonát. Na pár minut tedy na děti přestala dávat pozor. Její holčička se za tu chvíli nešťastnou náhodou utopila.

K tragédii by zřejmě nedošlo, kdyby se nesešlo hned několik nešťastných okolností. Tou hlavní chybou podle všeho bylo, že matka holčičky nedávala na své děti pozor. Lisa se v tu dobu ovšem věnovala svému mobilu a vedle bazénu zrovna telefonovala se zaměstnancem soudu ohledně řízení s jejím partnerem.

Ten byl totiž jen pár dní před odjezdem na dovolenou zatčen a obviněn kvůli blíže nespecifikovanému incidentu, ke kterému v domácnosti došlo. Mya tak ve vodě bez dozoru s mladším bráškou Jonahem zamířila k bariéře oddělující dětský bazén od jeho hlubší části a malér byl na světě.

Stejně ale Mya nemusela zemřít, kdyby byl u bazénu přítomný plavčík, tak jak to přikazují bezpečnostní předpisy. Jenže tomu tak nebylo. Za tuto chybu už majitel hotelu zaplatil vysokou cenu. Hotel dostal mastnou pokutu a sám majitel u soudu vyfasoval podmíněný trest.

Když Lisa dokončila hovor a zavěsila telefon, uvědomila si, že její dítě nikde okolo není. „Byli jsme na brouzdališti. Můj syn si hrál vedle mě, Mya měla rukávky. Pak mi zazvonil mobil. Telefonovala jsem asi pět minut a poodešla jsem jen kousek vedle,“ popsala Lisa kyperským policistům. Její výpověď zazněla u soudu, který nyní probíhá v Anglii.

Lisa přiznala, že po dobu telefonátu nedávala na děti dostatečný pozor. Když mobil položila, všimla si, že v bazénu už je jen Jonah. V tu ránu spatřila cizího muže na nedalekém balkonu, který ukazoval na bazén a křičel, že se v něm topí dítě.

„Nějaká žena v tu chvíli skočila do vody a vytáhla Myu na hladinu. Já byla ve vodě také, ta dáma mi dceru předala. Byla v bezvědomí a měla modrý obličej,“ sdělila zdrcená matka. Pro děvčátko do vody skočila ruská turistka Oxana Kuzešová.

Na záchranu holčičky bylo už bohužel pozdě, Mya strávila pod vodou šest minut. Resuscitace byla neúspěšná, Mya byla po převozu do nemocnice prohlášena za mrtvou.

Dívčinu smrt zachytila bezpečnostní kamera. Vyšetřovatel u právě probíhajícího soudu sdělil, že událost, ke které došlo 16. července 2014, byla nešťastná nehoda.

Diginka ( 1. prosince 2019 19:58 )

je dítě moje nebo plavčíka pokud s ním jdu k bazénu oči z něho nespustím a pro jistotu mu dám na ruce rukávky, i kdyby trochu plavat umělo. Je to ze strany matky neomluvitelné, důležitý hovor? hlídám ted právě dítě, svoje dítě a nic pro mě není důležitější.

villon ( 1. prosince 2019 17:18 )

Na druhou stranu si ale člověk řiká, co asi ta holčička měla v hlavě mýsto mosku, ksyž skáče do bazénu a neumi plavat, že jo.

villon ( 1. prosince 2019 17:16 )

Tak jestli to mamča měla pořešený kontrolou po telefonu tak je z oblyga. Za to může ten plavčík co se někde flákal a vojížděl kozatý babi v monokinách.

verasum ( 1. prosince 2019 17:01 )

Souhlas s bleskoska,mám stejně starou vnučku a i v brouzdálku z ní nespustím oči.Velmi smutné

dzambulka007 ( 1. prosince 2019 16:10 )

Zajímalo by mě, proč dostal pokutu majitel hotelu. Jakože tam plavčíka vůbec neměl? Ti škrabalové by se také mohli naučit vyjadřovat a odpustit si trapné výrazy jako "mastná" pokuta apod. Matinka ta pokutu zřejmě nedostane, že?
Vždy jsou tendence omlouvat matku, že se něco strašně důležitého stalo. Telefonát kvůli soudnímu řízení není nic důležitého. Jenom magor nechá takto staré děti bez dozoru ve vodě. Ale matku budou litovat a hotel dostane pokutu. Ještě že si majitel nešel za ní také sednout, vždyť to je normální zanedbání péče, to nebyla nějaká nešťastná situace, kdy člověk nezvládl dítě uhlídat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání