Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž (†63) zemřel poté, co ho olízl psí mazlíček! Smrtící infekci dostal ze slin

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rc - 
22. listopadu 2019
20:21

Smrtící infekci dostal třiašedesátiletý muž z německých Brém od svého čtyřnohého mazlíčka. Poté, co ho jeho pes olízl, začal mít vysoké horečky, dostal zápal plic, vyrážku a nakonec mu začala uhnívat kůže a odpadat od těla! Muž strávil šestnáct dní v nemocnici, jeho stav se však neustále horšil. Lékaři ho nakonec se souhlasem rodiny odpojili od přístrojů.

Zdravotní problémy začal mít třiašedesátiletý muž poté, co ho olízl jeho psí mazlíček. Muž se první dny domníval, že se jedná o obyčejnou chřipku, ovšem poté, co se jeho stav zhoršil, začal mít problémy s dýcháním a skončil v nemocnici. Tam se zjistilo, že ho jeho pes nakazil bakterií Capnocytophaga canimorsus, která se nachází ve slinách koček a psů a většinou bývá neškodná.

Slinami se totiž na člověka přenese jen malé množství bakterii. Muž navíc neměl ani otevřenou ránu, ani snížený imunitní systém. „Majitelé mazlíčků s příznaky podobnými chřipce by měli vyhledat lékařskou pomoc, jestliže jejich příznaky převyšují příznaky virové infekce, což byl tento případ (problémy s dýcháním a vyrážka),“ uvedla lékařka Naomi Maderová pro britský deník Daily Mail.

Po přijetí na jednotku intenzivní péče už byl mužův stav vážný. Měl teplotu 41° C a sepsi. Jeho stav se navíc v prvních čtyřech dnech zhoršoval. Na tváři měl vyrážku, trpěl bolestmi a podlitinami na nohou. Pomalu mu začínala uhnívat kůže a následně došlo i k poškození jater, ledvin a ke sražení krve v cévách, což vedlo k zástavě srdce. Lékaři provedli resuscitaci a připojili ho k přístrojům. Jeho stav se však stále zhoršoval. Dostal gangrénu v prstech a palcích a zápal plic. Navíc se u něj objevila i MRSA (Meticilin-rezistentní zlatý stafylokok) a pomalu mu začaly selhávat orgány. Po šestnácti dnech, během nichž se lékaři snažili zachránit pacientův život, se nakonec s rodinou rozhodli, že muže odpojí od přístrojů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zdenk Mencler ( 23. listopadu 2019 15:33 )

Tak v Západním Chalifatu (Německo) to bude znamenat likvidaci psů. Je to pro ně nečisté zvíře. Tak asi.

y1xcvbnm ( 22. listopadu 2019 23:54 )

to bylo jeho první olíznutí??? to měl blbý

Zobrazit celou diskusi