Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Otec s dětmi (†9 a †16) se utopili v hotelovém bazénu: Potápěči našli v čerpadle dívčinu koupací čepici

Autor: chal - 
26. prosince 2019
12:34

Obrovské neštěstí potkalo na Štědrý den pětičlennou britskou rodinu, která trávila dovolenou na jihu Španělska. Hned tři její členové se utopili v hotelovém bazénu. Tragédii zřejmě způsobilo porouchané čerpadlo. Potápěči v něm našli koupací čepici devítileté dívky, která se začala topit jako první. Holčička ve vodě zemřela stejně jako její otec (†52) a starší bratr (†16), kteří se ji pokusili zachránit.

Španělská policie vyšetřuje smrt trojice britských turistů, kteří 24. prosince zemřeli v bazénu v hotelovém komplexu Cluv La Costa World v letovisku Costa del Sol. Všichni tři byli příbuzní, šlo o devítiletou holčičku, jejího o sedm let staršího bratra a 52letého otce.

Oba muži se utopili v hotelovém bazénu stejně jako dívenka, kterou se snažili zachránit. Podle předběžného závěru nehodu způsobila porucha na čerpadle.

Odsávací kanál na dně bazénu zřejmě vytvořil silný proud, který turisty stáhl pod hladinu. Svědčil by o tom i nález policejních potápěčů, kteří na místě zasahovali. V čerpadle totiž našli koupací čepici utopené dívenky.

Problémy vylézt z vody měl i jeden ze zaměstnanců hotelového komplexu, který do bazénu skočil, aby turistům pomohl. Vodu v bazénu pak popsal jako rozbouřenou řeku.

Španělská policie v oficiálním vyjádření sdělila, že vyšetřovatelé byli otevřeni jakékoliv možnosti. Soudní pitva nicméně potvrdila, co vyplývalo z předběžných závěrů. Všichni tři příbuzní se utopili, jejich těla nenesla stopy násilí ani otravy. 

Další anglický turista Josias Fletchman byl u bazénu jako jeden z prvních, a tak pomáhal s oživováním 52letého krajana. „Jeho manželka se modlila, aby přišli k životu. Modlila se, i když už záchranáři resuscitaci vzdali,“ popsal Josias deníku Daily Mail.

Žena, která v jeden moment přišla o dvě děti a muže, se podle Josiase chovala statečně. „Byla klidná a dotýkala se jejich těl. Já jsem také věřící a také jsem se za ně modlil, posílilo mě, jak klidná byla,“ vysvětlil. Policisté tragédii nadále vyšetřují.

latecia ( 27. prosince 2019 00:03 )

Zkratka se jim topila dcera tak za ni skocili aniz by umeli plavat , nojo Britove s iq okurky.

PavelSki ( 26. prosince 2019 22:56 )

Děkuji a zdravím do Španěl. Opravdu se tedy 16ti letý mladík i 52 letý otec utopí v bezpečném hotelovém bazénu bez pomoci cizí síly (proudu vody), který nebývá až tak hluboký. Nezlobte se, ale přijde mi to podivuhodné. I kdyby chtěli, je to obtížné. Nebude to nějaké místní fake, aby hotel zachránil svoji pověst.
Počkejme, co vyšetří.

amanda gertrudova ( 26. prosince 2019 21:18 )

Ostuda jak se přiživuje Blesk na tyhle tragedii. Žiju ve španělsku a na titulních stránkách píšou, ze se nejedná o žádnou poruchu čerpadla. Ta cepice byla na dně stejne jako listí. Žádná technická závada. Je to blby a divný ale prostě se prej neuměli zachovat v krizové situaci a zadnej z nich neumel plavat dobře.

kukuku ( 26. prosince 2019 19:26 )

Věřící se chvají divně ať je v čerpadle čepice nebo není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání