Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Soud obvinil rodiče chlapců (†5 a †7) utopených na jezeru Lhota: Ti ale zmizeli neznámo kam

Autor: chal - 
5. srpna 2019
10:24

Soud v případu dvou vietnamských chlapců, kteří se v létě 2018 utopili v jezeře Lhota nedaleko Prahy, provází problémy. Matky dětí a otec jednoho z nich čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti. Podle všeho ale odcestovali z České republiky a jsou nezvěstní.

Od tragické smrti dvou vietnamských chlapců (†5 a †7) v jezeře Lhota na Mělnicku uběhl už rok. Zdárné uzavření tragického případu však provázejí komplikace. Soudní stání s rodiči chlapců, kteří čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti, nemůže začít.

Podle Okresního soudu v Mělníku rodiny zesnulých totiž zmizely z České republiky. Obvinění rodiče jsou nezvěstní a soud nemá kam doručit předvolání. Informovala o tom TV Nova.

Situaci komplikuje i fakt, že všechny obviněné hájí jeden právní zástupce. Podle mluvčího mělnického okresního soudu si však odporují zájmy jednotlivých obviněných v trestním řízení. „Státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Mělníku podala návrh na vyloučení takto zvoleného obhájce,“ řekl televizi mluvčí soudu Jindřich Špergl.

Inkriminovaného dne byli chlapci naposledy viděni kolem jedné hodiny odpoledne. Pak svým příbuzným zmizeli z dohledu. Ve 14:40 pak policisté přijali oznámení, že matky nemohou své syny najít. Podle svědků po dětech na hladině jezera zůstaly jen nafukovací kruhy. Hochy hledaly desítky policistů, nasazen byl vrtulník s termovizí a v akci byli i hasiči.

Pátrání však skončilo nejhorším možným způsobem. „Mohu potvrdit, že zhruba po hodině pátrací akce byly obě nezletilé děti nalezeny v jezeře bohužel utonulé,“ informovala policejní mluvčí Lucie Nováková. Resuscitace dětí byla bohužel neúspěšná, chlapcům už nebylo pomoci. Obviněným rodičům hrozí až šest let odnětí svobody.

w.mojko ( 13. srpna 2019 08:34 )

Myslím, že horší trest, ako smrť dieťaťa pre matku niet...

jana999 ( 5. srpna 2019 11:54 )

žádná škoda, jen bychom jim tu platili fešácké vězení, byli to pěkní hajzlíci, nejdříve se to pokusili svést na policii, že z rasových důvodů začala pátrání pozdě, pak jim došlo, že tam bylo přeci jenom hodně svědků, tak zdrhli, ale měli bychom být na pozoru, ti se pod jinou identitou vrátí.

Monikay ( 5. srpna 2019 10:49 )

ty už nikdo nenajde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání