Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lucinka potrhaná dogou vyděsila Babiše: Kdyby to byly moje vnučky…

Autor: SKS, dce - 
22. července 2019
17:28

Šokující rozhodnutí soudu v případu devítileté Lucinky pokousané psem se dostalo na ta nejvyšší místa. Díky článku v Blesku se o věci dozvěděl premiér Andrej Babiš, který ji hodlá konzultovat s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou. Soud napadení volně pobíhajícím psem označil pouze jako přestupek, což veřejnost pobouřilo. Holčička má po útoku pravděpodobně trvale zjizvený obličej.

Agresivní pes Lucinku pokousal před dvěma lety v lednu. Holčička si hrála venku s kamarády a ti ji zrovna táhli na bobech po sněhu, když majitel nedalekého pozemku vypustil ven 60kilovou tibetskou dogu, aby se vyvenčila.

Pes došel až k hrajícím si dětem. Lucinka dogu pohladila po hlavě a zádech. V tu chvíli došlo k útoku. Holčička skončila s potrhaným obličejem a nebýt zásahu kolemjdoucího, který psa odehnal, mohlo být ještě hůř.

Lucinka skončila v nemocnici a díky lékařům nepřišla o zrak. Jizev v obličeji se však dívenka možná nikdy v životě nezbaví. Lucinka ale ani přes prožité trauma na psy nezanevřela a podle maminky Lucie je má stále moc ráda.

Majitelům agresivního psa hrozil až rok vězení, ale soudy věc podle rodičů zcela smetly ze stolu. „Prý nejsou zranění tak vážná, aby to řešil soud, a dal to na přestupkové!“ uvedl otec Lucinky. Majitelé dogy podle něj dali dceři jako omluvu čokoládu a to bylo vše. „Žádná pomoc a žádné řešení! Vše jen přes právníka, aby náhodou neudělali chybu,“ dodal.

Šokující rozhodnutí soudu neušlo pozornosti mnoha čtenářů a ani předsedy vlády ČR Andreje Babiše. Politik se o případu zmínil ve svém týdenním ohlédnutí na facebooku.

„Tenhle týden jsem si přečetl v Blesku něco, z čeho se mi udělalo vyloženě zle. Byly tam fotky a příběh malé Lucinky, kterou při bobování potrhala v obličeji tibetská doga. Tu měl údajně majitel vypustit z pozemku, aby se vyvenčila. Lucinka si fenu pohladila po hlavě a zádech a v tu chvíli na ni doga zaútočila,“ popsal Babiš případ v obsáhlém elaborátu.

Babiš tvrdí, že si dovede představit utrpení, jakým si holčička i její rodiče museli projít a rozhodnutí soudu je podle něj z laického pohledu neuvěřitelné. Právě protože je Babiš laik, plánuje se o případu poradit s erudovanější členkou vlády.

„Chci si o tomhle případu promluvit s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou a znát její právní názor. Já jsem taky otec a mám i malé vnučky a je hrozné si něco takového jen představit. No nic, nebudu to rozepisovat. Lucinka a celá rodina mají můj velký obdiv a držím jim strašně palce,“ uzavřel Babiš.

europa ( 23. července 2019 07:02 )

Smutný případ. Děti by ale měly vědět, že na cizí psy se nesahá. Jednoznačně chyba rodičů, za kterou zaplatí děcko.

sairait ( 23. července 2019 06:47 )

je třeba vrátit zpět zákon kdy pes už není věc, tudíž ho není možné beztrestně zabít, tak jako dřív, kdy jsme tyto obludy vraždili a jedli

hejpockej ( 23. července 2019 00:23 )

myslim, ze deti zustanou detma, a muzete je poucovat od rana do vecera. Ale aby nekdo pustil dogu vyvencit mezi lidi, to me hlava nebere. A pokud je tohle legalni nebo jen prestupek tak nepatrime mezi bezpecne zeme a mame pravo chodit ozbrojeny.

hejpockej ( 23. července 2019 00:19 )

jeste ubozejsi by bylo, kdyby tenhle problem neresil, tak jako treba pan Zeman tohle a jiny bezpravi v Cesku uz dlouha leta neresi...

tenerife ( 22. července 2019 22:45 )

Lépe bych to nenapsala, měli jsme velkého knírače,bígla a nyní máme jacka russella, fenku, je to dobrák od kosti, ale navolno nikdy nejde bez košíku,když je na vodítku a nějaké dítě si jí chce pohladit, tak jsem opatrná, ten majitel dogy byl nezodpovědný člověk

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání