Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policisté ukončili pátrání po Davídkovi (†5): Tělo našli ve vodní nádrži poblíž školky

Autor: chal - 
20. července 2019
19:02

Policisté po deseti dnech intenzivního pátrání našli pohřešovaného Davídka Ž. (†5). Přání polské veřejnosti, že se chlapec najde živý a zdravý, bohužel nevyšlo. Tělo dítěte našli vyšetřovatelé při prohledávání vodních nádrží.

Šance na nalezení živého Davídka se s každým dnem tenčila. Naděje definitivně zemřela desátý den pátrání, když policisté našli chlapce mrtvého ve vodní nádrži kousek od Varšavy.

Rodina oběti musí tělo ještě identifikovat, aby bylo 100% jasné, že jde skutečně o pohřešovaného chlapce. „S nejvyšší pravděpodobností se jedná o pětiletého Davídka, jsme o tom přesvědčeni. Svědčí o tom několik věcí, například oblečení. Pravděpodobnost, že je to on, je skutečně velmi vysoká,“ sdělil na tiskové konferenci policejní mluvčí Mariusz Mrozek. 

Pětiletý Davídek z polského města Grodzisk Mazowiecki byl předmětem rozsáhlé policejní pátrací akce už desátý den poté, co chlapce unesl vlastní otec. Muž spáchal v den únosu sebevraždu skokem pod vlak, co se stalo s chlapcem, však nenaznačil v žádném vzkazu nebo zprávě.

Podle expertů z oboru kriminalistiky nebo psychologie za únosem stály rodinné spory. Vztah Davídkových rodičů totiž procházel obrovskou krizí a kvůli finančním problémům a závislosti na hazardu se matka s chlapcem od svého manžela dokonce odstěhovala. K tomu došlo tři týdny před únosem.

Podle informací polských médií měl Pavel svůj čin předem připravený. Svědčí o tom fakt, že dva týdny před osudným dnem přestal chodit do práce, napsal server radiozet.pl. Kromě toho otec zavolal do Davídkovy školky s tím, že do ní syn na určitou dobu přestane chodit.

V Pavlově autě vyšetřovatelé před nedávnem našli stopy krve, u které laboratorní analýza určí, jestli patřila Davídkovi.

Další důležitý objev učinili ve čtvrtek, kdy ve Varšavě v zahrádkářské kolonii Okęcie našli Pavlův telefon. Právě z něj sebevrah po únosu Davídka chlapcově matce sdělil, že svého synka už nikdy neuvidí.

Chlapec s maminkou mohl dokonce chvíli mluvit a prý nezněl, že by měl strach. „Telefon je značně poškozený, experti nyní pracují na získání dat. Stejně tak v případě ostatní elektroniky, která patřila Pavlovi Ž.,“ sdělil státní zástupce Łukasz Łapczyński.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání