Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malou dcerku pilota F1 vyrvali matce z náručí: Únosci požadovali 3 miliony!

Autor: rc - 
3. září 2019
16:23

Malou Amy-Lee Jagerovou (6), dceru jihoafrického závodníka rychlostních člunů F1 Wymanda de Jagera, právě vysazovala její máma před školou. Vtom vedle nich zastavilo auto. Vyskočila z něj skupina mužů. Malou Amy-Lee doslova vyrvali křičící matce z náručí a odjeli. Tak započalo 19hodinové drama, během kterého rodiče dítěte málem zešedivěli hrůzou.

Amy-Lee Jagerová bydlí s rodiči a bráchou v Jihoafrické republice ve městě Vanderbijlpark. V pondělí ji její máma Angeline vysazovala u školy Kollgepark Primary School, když u nich najednou zastavila bílá Toyota Fortuner.

Pak se ozval křik

„Slyšela jsem křik ženy, zahlédla jsem bílou Toyotu Fortuner a viděla, jak matka padá k zemi,“ řekla pro redakci jihoafrického periodika Vaal Weekblad svědkyně útoku Annemarie Pienaarová, která stála jen pár metrů od místa útoku.

„V příští chvíli začal u brány křičet malý chlapec. Ve tváři měl strach. Zvedla jsem ho a on volal: ,Moje sestra, moje sestra! Nejprve jsem si myslela, že matce ukradli auto, ale pak mi řekli, že jí vzali dítě, naložili ho do auta a odjeli,“ dodala Annemarie.

Rodičům holčičky se následně ozvali únosci, kteří požadovali výkupné 2 miliony randů, (tj. přes 3,1 milionu korun). Wymand de Jager, táta Amy-Lee, je pilotem závodního člunu v soutěži F1 Powerboat. Únosci šli evidentně najisto a předpokládali, že rodina nemá hluboko do kapsy.

Do pátrání se zapojila policie a o únosu šestileté dívky psala média. Po devatenácti hodinách došlo k nečekanému zvratu. Plačící dítě našli uprostřed noci náhodní kolemjdoucí. Malá Amy-Lee stála u cesty na místě, kde ji únosci vysadili. 

Ze všeho nejdřív chtěla hamburger

„Ti lidé ji nechali u silnice a žena s manželem ji zaslechli brečet a odvezli ji na policejní stanici. Bylo to kolem druhé hodiny ranní. Ošetřují ji lékaři, takže je vše v pořádku. Rodina je stále zničená, ale jsme šťastní, že žije. Bylo to nejdelších devatenáct hodin našich životů a jsme nesmírně rádi, že je zpět s námi. První věc, kterou udělala, když se setkala se svou mámou a tátou, byla, že chtěla burger a ptala se na svého brášku,“ řekla teta unesené holčičky Louise Hornová pro TimesLIVE.

Není jasné, proč se nakonec únosci rozhodli dívku propustit, aniž by dostali výkupné. Strážci zákona se domnívají, že to bylo kvůli zájmu médií. „Její fotografie byla všude na internetu a ve zprávách,“ uvedl zdroj od policie. Všem díky tomu samozřejmě spadl velký kámen ze srdce.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání