Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragédie v Humpolci: Auto smetlo kočárek se dvěma dětmi, chlapeček (†2) zemřel

Aktualizováno -
31. července 2019
14:40
Autor: ČTK, chal, lc, lm - 
31. července 2019
10:04

K tragické dopravní nehodě došlo ve středu ráno v Humpolci. Osobní auto tu najelo do dětského kočárku, ve kterém se vezly dvě děti. Dvouletý chlapec zemřel, jeho sestra (1) je ve vážném stavu v nemocnici. Podle policie k nehodě došlo mimo přechod pro chodce.

 

Po srážce osobního auta a kočárku se dvěma dětmi zemřel v Humpolci dvouletý chlapec. Druhé dítě, roční holčička, bylo transportováno do nemocnice vrtulníkem a bojuje o život. Nehoda se stala v 8:45 v Hradské ulici. Podle informací České televize kočárek vedla jejich babička

„Osobní auto narazilo do kočárku se dvěma dětmi. Jedno z nich zemřelo, druhé bylo s vážným zraněním převezeno do nemocnice. K nehodě nedošlo na přechodu pro chodce,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Dana Čírtková.

Osobní auto řídil čtyřiapadesátiletý muž. "Dechová zkouška u něj byla negativní," uvedla Čírtková. Při najetí na obrubník vozu upadlo kolo a smetlo také dopravní značku. „Okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Vzhledem k věku zesnulého a zraněného dítěte nebudeme poskytovat další informace,“ doplnila mluvčí.

Na místě zdravotníci ošetřili i lehce zraněnou dospělou osobu, následně ji převezli do pelhřimovské nemocnice, řekl ČTK Petr Novotný z Krajské záchranné služby Kraje Vysočina. Policie původně uvedla, že se nikdo další nezranil.

Místo, kde k nehodě došlo, je údajně dlouhodobě rizikové, podle jedné z místních obyvatelek tragédie visela ve vzduchu. „Byla jsem kolikrát svědkem, že se tam přiřítí auto a dole smykuje. Neříkám, že je to tento případ samozřejmě,“ popsala žena na facebooku.

Něco jiného však tvrdí humpolecký místostarosta Vlastimila Bruknera (KDU-ČSL). "Je to klidné místo, kde auta téměř nejezdí nebo jen minimálně. Je pravda, že tam nejsou chodníky, ale je to přehledné, klidné místo, běžně tam běhají děti, lidé chodí do parku, venčí se tam psi," řekl ČTK místostarosta. Silnice ústí do parku, kde je podle Bruknera zákazová značka a vjíždět tam smí jen auta technických služeb. Nedaleko od místa nehody je základní škola a před ní na vozovce zpomalovací prahy.

VIDEO: Tragédie v Humpolci: Auto smetlo kočárek s dvěma dětmi, jedno zemřelo

 

Psychiatr: Na smrt dítěte se nejde připravit

Smrt dítěte je podle uznávaného psychiatra Jana Cimického tím nejtěžším, co může rodiče potkat. „Je to obrovský šok, na který nejde být připraven. Ztráta dítěte je rána, která se nikdy nezahojí. A psychologicky úplně nejhorší je dávat rodičům rady, že to jednou přebolí. Smrt dítěte nikdy nepřebolí,“ řekl Blesku Cimický.

„A i když druhé dítě přežije, zase se na pocity rodičů můžeme dívat ze dvou stran. Mají ještě jedno milované dítě, to je velká pravda, ale ono jim zároveň bude už napořád bolestnou připomínkou tragédie, která se stala,“ doplnil.

Podle Jana Cimického se u rodičů může rozvinout posttraumatická stresová porucha. „A pak je s tím člověkem psychologická práce už napořád,“ uzavřel psychiatr.

kajmen1 ( 2. srpna 2019 22:08 )

V USA na denním pořádku. USA je země idiotů, kriplů a psychicky nemocných. Ty to potvrzuješ. Českoněmko, která si říká Američanka a není nic jiného než běžný a Američany nenáviděný imigrant. Zalez a běž si hledat mužskýho.

jarofenin ( 1. srpna 2019 11:41 )

Путiн хуйло

Vivat_Putin ( 1. srpna 2019 05:51 )

anonym01 je dem.entní přírodní úkaz de.bility, primitivnosti, zapšklé zloby z bezmocnosti a z toho jak ho má každý u pr..dele
Je to taková malá velká špína škodici alespom přes internet a plivajicí jed ze své smradlavé držky. Je to ubožak a chudák, není ani k tomu, aby ho člověk poch.cal

Petiii ( 1. srpna 2019 01:13 )

Babička měla jak to mladší tak i starší dítě v sourozeneckemm kočárku.

Petiii ( 1. srpna 2019 01:03 )

Kdyby šla babička po krajnici vozovky tak by to smetlo i jí! Očividně nešla!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání