Policisté pátrají po svědcích události, která se stala v pátek 1. března při křížení ulic Milady Horákové a Šmeralovy. „Dosud neznámý řidič osobního vozidla tam při přejíždění přes tramvajový pás ve směru jízdy k Veletržní ulici nedal přednost v jízdě tramvaji T 15, linky číslo 8, jedoucí ve směru do centra,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský.

Řidič tramvaje měl co dělat, aby stihl soupravu ubrzdit před případnou kolizí. K ní naštěstí nedošlo. K újmě na zdraví jedné cestující naneštěstí ano. „V důsledku brždění došlo k pádu několika cestujících v tramvaji. Jedna z nich musela následně vyhledat lékařské ošetření s poraněním horní končetiny,“ vysvětluje mluvčí.

Policie se proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pokud jste se stali svědky této dopravní nehody a máte informace, které by přispěli k řádnému objasnění věci, neváhejte a kontaktujte linku 158,“ žádá Rybanský. Svědci buď mohou zavolat na uvedenou linku, nebo se mohou dostavit na Službu kriminální policie a vyšetřování, Odbor vyšetřování dopravních nehod v Horňátecké 5 v Praze 8.