Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Táta zapomněl dvojčata (†1) v autě a odešel do práce: 8 hodin ve výhni nepřežila

Autor: lm - 
27. července 2019
14:10

K obrovské tragédii došlo v pátek v americkém New Yorku. Devětatřicetiletý otec tu zapomněl v autě roční dvojčátka a odešel do práce. Chlapeček a holčička byli v rozpáleném autě celkem osm hodin, než se táta vrátil a uvědomil si svou chybu. Bohužel už bylo pozdě...

Sociální pracovník Juan Rodriguez (39) dorazil do nemocnice v newyorském Bronxu v pátek kolem osmé hodiny ranní místního času. Zapomněl však, že vzadu má svá roční dvojčátka a po zaparkování s klidem odešel do práce a nevzpomněl si na ně dlouhých osm hodin. Teploty v osudný den dosahovaly až 30 stupňů Celsia a v autě v tu chvíli mohlo být podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí až dvakrát tolik!

Rodriguez se k autu vrátil až po konci směny ve čtyři odpoledne a po nasednutí se vydal na cestu domů. Až za jízdy si všiml, že má vzadu děti a okamžitě zastavil. Malá Mariza a její bráška Phoenix však už tou dobou nejevili známky života a kolem úst měli pěnu. Otec začal křičet, čímž zalarmoval kolemjdoucí a ti zavolali záchranáře. Dvojčátkům však už nebylo pomoci.

Otec byl následně zatčen a v sobotu ráno ho obvinili z usmrcení z nedbalosti. Podle fotek na sociálních sítích měl Rodriguez ke svým dětem velmi blízký vztah a byl oddaným tatínkem. Patrně tak šlo jen o nešťastnou nehodu, která však dopadla velmi tragicky. Jak můžete někde nechat své děti a zapomenout na ně? Jako otec máte povinnost se postarat o svou rodinu a musíte na to přece dávat pozor,“ řekl jeden z očitých svědků místní televizní stanici PIX11.

kaonkl ( 28. července 2019 04:30 )

Ty případy se množí. V US neexistuje mateřská, maminky jdou po 6i týdnech zase do práce a děti do něco jako jeslí, daycare.
Běžně je zřejmě vozí maminka, tentokrát svěřila děti otci a ten se zapomněl. Nedávno to byl pro změnu universitní profesor, stejná tragédie.
Prostě jedou, dítě je zticha, oni zapomenou, že se mají ještě zastavit tam a tam a mažou rovnou do práce. Zaklapnou dveře od auta a jdou pryč. Ani si nevzdechnou.
Nevím, jestli je to přepracovanost, nebo něco špatně je se současnými tatíky, bohužel i Evropa má pár podobných případů každý rok.
Smutná tragédie, chudáci děti, poslední hodiny života prožily peklo - doslova.

Pohybovenadany ( 28. července 2019 03:47 )

A jaké horko je Terezce v Pákistánu , co ?

ANO_nam_bude_lip ( 27. července 2019 21:57 )

Tomu chlapovi úplně chyběl mateřský cit.

picoda ( 27. července 2019 20:19 )

V casopise : New York post pisou, ze to byl uzasny otec 5 deti, rodina si vede velmi dobre a on pracuje jako socialni pracovnik. Byla to hrozna chyba. Tak toto je na " provaz "

PetrVesely ( 27. července 2019 18:47 )

Děti už jsou na lepším místě a tomu tátovi nezávidím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání