Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tříměsíční holčička zemřela v rozpáleném autě. Unavená matka ji tam zapomněla

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
13. června 2019
15:22

Krutá vedra si vyžádala další oběť! V sobotu zemřela teprve tříměsíční holčička z amerického Kansasu, kterou její matka (44) zapomněla v autě poté, co si odešla odpoledne lehnout, jelikož byla unavená. Po čtyřech hodinách nalezla svou dcerušku bez známek života.

Šerifská kancelář v okresu Butler County v Kansasu obdržela v sobotu odpoledne znepokojivý telefonát. Čtyřiačtyřicetiletá matka volala o pomoc poté, co zjistila, že její tříměsíční dcera na zadní sedačce auta nedýchá. Podle americké televize KAKE-TV žena vyšetřovatelům řekla, že přijela domů z párty pro nastávající matky okolo 12:30. „Říkala, že byla velmi unavená,“ uvedl místní šerif Kelly Herzet.

„Několik nocí předtím byla na nohou. Nevím, jestli to bylo kvůli dětem nebo z jiného důvodu, ale cítila, že potřebuje spánek. Šla si lehnout okolo 12:30 a spala do čtyř odpoledne. Je to tragédie. Tříměsíční dítě zemřelo. Ať už to bylo rukou pachatele nebo uvnitř auta, je to pořád dítě,“ doplnil Herzet. Jméno dívky, ani matky policie nezveřejnila. Matka je vdaná žena se šesti dětmi, z nichž 5 je adoptovaných. Jejich věk je v rozmezí od 3 měsíců do 13 let.

„Vypadají jako slušná rodina s dobrým vychováním. Dobře se o děti starají,“ sdělil Herzet a dodal: „Jak jsem již řekl, je to obrovská tragédie, co se tam stalo.“ 

Podle neziskové organizace KidsandCars.org (Děti a auta) v letošním roce doposud v USA zahynulo 11 dětí kvůli přehřátí v autech. Loni bylo takovýchto případů 52. V průměru během roku zahyne tímto způsobem 37 dětí jen ve Spojených státech. KidsandCars rodičům radí, aby odkládali své peněženky a kabelky na zadní sedačky vedle svých dětí. Tím by se mělo snížit riziko, že zapomenou, kde jejich děti jsou.

smradlavamakrela ( 13. června 2019 23:00 )

Inteligentní jak většina dnešních matek!

cocumysvole ( 13. června 2019 15:52 )

Je to sice tragédie ale co to do nás hustíte? Vždyď se to stalo v Kansasu. Copak se u nás nic nedějě a není o čem psát? Plně souhlasím s názorem přispivatelky y1xcvbnm:

y1xcvbnm ( 13. června 2019 15:37 )

ano vyjádřím, 44 letá unavená matka, no, jasně že unavená , vždyť je to toho dítěte babíčka !! Co to je za modu, mít děti jako babičky, když už musejí mít zazobané otce 70 ti leté , tak proč ještě i matku babičku, je to proti přírodě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání