Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dovolená v ráji skončila smrtí: Davida s manželkou zabila zákeřná nemoc

Autor: chal - 
5. června 2019
12:54

Měla to být dokonalá dovolená. Mladý manželský pár Michelle a David Paulovi v květnu odletěli na dovolenou na Fidži. Svoje dvě děti nechali doma, aby si na tropickém ostrově užili zasloužený odpočinek. Syn a dcerka je už nikdy neuvidí. V oblíbené dovolenkové destinaci totiž onemocněli neznámou chorobou a oba zemřeli.

Michelle a David z amerického Texasu trávili předposlední den vysněné dovolené na Fidži, když se oběma náhle přitížilo. Mladý pár se ještě dokázal dostat vlastními silami do nemocnice, tam se ale zdravotní stav rodičů dvou dětí nadále zhoršoval a oba zahynuli. 

Jako první zemřela Michelle. Po její smrti chtěl personál nemocnice Davida letecky transportovat do nemocnice v Austrálii, aby mu mohla být poskytnuta lepší zdravotní péče. Přesunu se však mladý Američan nedožil a stejně jako jeho žena z neznámých příčin zemřel. Místní úřady se případem intenzivně zabývají a vyšetřují, jaká nemoc vlastně připravila dva mladé a zdravé lidi o život.  

Podporu a pomoc úřadům nabídla i americká ambasáda na Fidži. „Ambasáda už víc než týden intenzivně spolupracuje s vládou Fidži, policií a ministerstvem zdravotnictví, aby se tragická smrt našich občanů vyšetřila,“ sdělila serveru People.com Becca Archer-Knepperová z americké ambasády na Fidži.

Americká ambasáda podle Knepperové zprostředkovala kontakt mezi ministerstvem zdravotnictví Fidži a americkým Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání