Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Panika v dovolenkovém ráji: Množí se úmrtí turistů! Kromě Čecha umřela také Ruska, Korejka a dva novomanželé z Filipín

Aktualizováno -
23. ledna 2019
06:52
Autor: ital - 
22. ledna 2019
19:00

Během jediného týdne utonulo na Maledivách pět turistů včetně novomanželské dvojice na líbánkách a 84letého Čecha. Úřady vydaly urgentní varování kvůli nebezpečí hrozícímu na těchto nádherných ostrovech. Nyní úředníci žádají všechny provozovatele resortů na souostroví, aby drželi své klienty pod důsledným dohledem.

Na Maledivy jezdí každoročně okolo 1,4 milionu turistů. Podle posledních vládních statistik se však ukázalo, že se zde během roku 2017 utopilo 31 lidí. Takovéto nehody nejsou přitom na těchto malebných a idylických ostrůvcích ojedinělé. Na vině jsou prý silné spodní proudy způsobené severovýchodním monzunem.

Podle místních úřadů se 13. ledna utopili dva filipínští novomanželé, které stáhl právě takovýto spodní proud. „Muž se dostal do potíží a jeho žena mu přispěchala na pomoc. Oba dva však zahynuli. Jejich těla byla nalezena a dopravena zpět na Filipíny,“ oznámili úředníci.

V resortu poblíž hlavního města malebného souostroví Male během dvou dní zemřeli dva lidé při šnorchlování, 84letý turista z Česka a 66letá Jihokorejka. Poslední obětí se stala žena z Ruska, jež zahynula v neděli během přístrojového potápění. Také jeden pákistánský rekreant se dostal do život ohrožující situace, ale podařilo se jej zachránit a transportovat do nemocnice.

Kvůli vlně nezvyklého množství náhlých utonutí se ministerstvo turismu pokouší označit bezpečné zóny pro plavání a potápění v oceánu. Maledivy jsou totiž závislé na turismu a návštěvnících, kteří přijíždějí za tyrkysovým mořem a plážemi z bílého písku. Jejich bezpečí jim tudíž leží velice na srdci.

antismejd ( 23. ledna 2019 15:30 )

co je to za informaci,že se u moře utopí lidi........tak na to fakt nikdy,ale nikdy nepřijdu.

petrw ( 23. ledna 2019 14:01 )

a ze tam jeli a umreli a utopili se ...ti nevadi???

mbmb ( 23. ledna 2019 09:22 )

jde o velike penize cestovek v prve rade vihor

mbmb ( 23. ledna 2019 09:18 )

Hovado nema respekt k prirode ani v Tatrach ci Chorvatsku, pak zachranari riskuji zivot kvuli dementovi.Nehody v exotice byvaji stale castestejsi nebot prazak mysli ze vsechno zna.Cestovani je velmi levne a tak tlupy z ex NDR VYTETOTAVANYCH od hlavy az k pate, opilych Polaku a arogantnich lidi z ex CCCP vam pekne znici dovolenou

Zackel ( 23. ledna 2019 07:51 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání