Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na luxusní dovolené: Holčička (†3) zežloutla a zemřela

Holčička (†3) zemřela na dovolené v Turecku: Pochybila cestovka?
Holčička (†3) zemřela na dovolené v Turecku: Pochybila cestovka?  (Autor: GoFundMe)
Autor: ital - 
1. května 2019
10:36

Měla to být dovolená snů, pro rodinu Gibsonových z Velké Británie se však loňský pobyt v Turecku stal nejhorší noční můrou. Jejich dcerka Lily (†3) během luxusního čtyřhvězdičkového pobytu náhle onemocněla a zemřela. Rodiče se nyní snaží domoci spravedlnosti.

K tragédii došlo vloni koncem srpna v resortu Bodrum Holiday v tureckém městě Mugla. Když malá Lily (†3) náhle onemocněla a začala jí žloutnout kůže, rodiče Lisa a Chris Gibsonovi se s ní okamžitě vypravili do místního centra urgentní péče. Podle Chrise jim však dali pouze prášky na tlumení bolesti a poslali je pryč. Rodinný advokát žádá, aby se zjistilo, zda se mohla Lily nakazit bakteriální infekcí, jako např. úplavicí nebo salmonelou.

Rodiče proto požadují, aby cestovní společnost Thomas Cook zodpověděla otázky týkající se hygieny ve středisku, kde rodina trávila dovolenou. „Chceme jen zjistit, co se stalo,“ pověděl Chris Gibson u soudu. Koroner nařídil právnímu zástupci společnosti, aby překontroloval zprávy ohledně čistoty a nezávadnosti potravin v posledním roce. Podle vyšetřovatelů hotel získal v hodnocení nezávadnosti potravin jen 54 procent.

„Důkazy o bídné nezávadnosti potravin v hotelu a možnost, že Lily zemřela v důsledku nemoci z jídla, nás opravňují ke vznesení dalších otázek na společnost Thomas Cook. Důležité je zjistit, jaká byla příčina smrti a všechno, co s ní souvisí,“ uvedl asistent koronera prof. Robert Forrest.

Rodin a přátelé se rozhodli pro rodiče založit sbírku, jejíž výtěžek jim má v nelehkém období pomoci. Prozatím se pro rodinu vybralo v přepočtu asi 125 tisíc korun. 

„Bez jakéhokoliv vysvětlení přišla milující rodina o tuto překrásnou a veselou tříletou holčičku. Zemřela náhle a nikdo se na tu hroznou ztrátu nedokázal připravit. Ztratit dítě za jakýchkoliv okolností je hrozné. Ztratit dítě na dovolené, která má být chvílí radosti, je těžké si dokonce jen představit,“ napsal Lilyin strýček Chris.

K tragédii se vyjádřila i společnost Thomas Cook. „Chceme vyjádřit rodině upřímnou soustrast po tak hrozné události minulý rok. Koronerovi jsme poskytli veškeré informace, které jsme sehnali v hotelu a zdravotnických zařízeních. Příčina smrti zůstává nejasná. Nadále se snažíme podpořit koronera a rodinu, jak nejlépe dokážeme, a čekáme na výsledky vyšetřování, uvedla mluvčí.


Milan Dicer ( 2. května 2019 01:47 )

Maji stesti v nestesti.Kdyby pochazeli z Ceska tak uz sedi za vrazdu.

mak ( 1. května 2019 12:30 )

A proč s těmi malými dětmi lidi furt jezdí do té 4* špíny
v některých zemích?
Je spousta jiných, krásných a bezpečnějších možností. Turecko, Tunis,
Egypt, a pak se diví. Halal maso, infekce je hned. Čuňata lidi tam, co si
nemyjou ruce, hygiena jim vůbec nic neříká, a pak se někdo diví, když od
takových v kuchyni něco chytne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání