Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čínu znovu straší covid, úřady nechají zavřít obří Šanghaj. Obyvatele čeká masivní testování

Autor: ČTK - 
27. března 2022
16:49

Čínské úřady kvůli testování na nemoc covid-19 na několik dní uzavřou mnohamilionovou Šanghaj. První uzavírka ve dnech 28. března až 1. dubna se podle agentury Reuters bude týkat převážně oblasti východně od řeky Chuang-pchu, která městem protéká. Druhá část finanční metropole Číny bude uzavřena ve dnech 1. až 5. dubna.

V oblastech, kde se zrovna bude testovat, nebude fungovat veřejná doprava ani taxislužby. Všechny firmy a továrny budou muset pozastavit výrobu, nebo nechat své zaměstnance pracovat z domova. Výjimkou budou instituce nabízející veřejné služby nebo dodávající potraviny.

16:05
5. 5. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme vám za pozornost, kterou jste více než tři roky našemu online přenosu věnovali. Vše, co se týká covidu a jeho dopadu na zdraví, budeme dál sledovat v běžném zpravodajství na Blesk.cz.

15:50
5. 5. 2023
!

Celosvětová pandemie covidu-19 už není zdravotním stavem nouze s mezinárodním dosahem. Podle agentury Reuters o tom dnes rozhodla Světová zdravotnická organizace (WHO). Nejvyšší stupeň pandemické pohotovosti platil od 30. ledna 2020. Konkrétní dopady rozhodnutí nemá, protože každá země si o ochranných opatřeních rozhoduje sama, poznamenala agentura DPA.

12:57
5. 5. 2023

Jihlavská zoologická zahrada brzo předá do Francie k dalšímu chovu tygřici sumaterskou. V zoo se před pěti lety narodila dvě mláďata tygrů sumaterských, první mladá samice našla po dvou letech nový domov v zoo v německém Krefeldu. O něco dřív měla opustit Jihlavu i druhá samice, jednání o transportech zvířat ale komplikovala epidemie covidu-19, řekla dnes ČTK Simona Kubičková z marketingového oddělení zoologické zahrady.

Zobrazit celý online

S novou vlnou koronaviru se Šanghaj potýká asi měsíc. V sobotu město se zhruba 26 miliony obyvatel zaznamenalo 2 631 případů covidu-19 u lidí, kteří nemají příznaky nemoci, a 47 případů u lidí s příznaky.

Ve srovnání s mnoha regiony světa to sice nejsou vysoké počty, Čína ale prosazuje politiku usilující o úplné zastavení šíření nákazy, která se právě z této nejlidnatější země světa v roce 2020 rozšířila do světa.

Video  Blesk Podcast: Česko vyhazuje prošlé vakcíny proti covidu. Mohlo by je darovat  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa