Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dlouhý covid je větší zlo než ten akutní, hlásí vědci. Jak mu předejít?

Autor: ČTK - 
12. února 2022
19:46

I víc než rok po překonání covidu-19 Rebekah Hoganová stále zažívá těžké „zamlžení“ mysli, bolesti a únavu, kvůli kterým nedokáže vykonávat svou práci ošetřovatelky a nezvládá aktivity v domácnosti. Matka tří dětí z amerického státu New York je jedním z mnoha lidí postižených takzvaným dlouhým covidem, jehož výskyt by podle některých odborníků kvůli koronavirové variantě omikron mohl výrazně zesílit. Příčiny chronických potíží po nákaze koronavirem stále nejsou objasněné, někteří experti však mají jasno v tom, že páchají obrovské osobní i společenské škody, napsala agentura AP.

V případě sestřičky Hoganové vleklé zdravotní problémy vyvolávají i pochybnosti o tom, zda je dobrou manželkou a matkou. „Je to trvalé? Je tohle nový normál?“ ptala se 41letá žena žijící nedaleko newyorského hlavního města Albany. „Chci zpátky svůj život,“ dodala.

Podle některých odhadů se podobné dlouhodobé potíže objevují až u třetiny lidí, kteří překonali covid-19. Ani víc než rok a půl poté, co se o fenoménu začalo mluvit, ale není jasné proč. Důvodem by mohla být autoimunitní porucha, což by vysvětlovalo, proč dlouhý covid nepoměrně často zasahuje ženy, které jsou náchylnější k tomuto druhu problému.

Dalším možným vysvětlením potíží od zhoršené paměti po nepřirozené zbarvení prstů na nohách jsou drobné krevní sraženiny, jejichž vznik je spojován s nákazami koronavirem. Zároveň vědci zkoumají, zda mohou mít v tomto směru pozitivní vliv vakcíny.

S prudkým rozmachem omikronu nabralo bádání novou naléhavost, byť zatím nelze říci, zda infekce touto vysoce nakažlivou variantou obnáší i riziko vzniku dlouhodobých symptomů. Záhadný syndrom bývá většinou diagnostikován až mnoho týdnů po prvotní nemoci. Někteří experti ale soudí, že vlna dlouhého covidu je pravděpodobná a že lékaři by se na ni měli připravit.

Útok protilátek nebo zbytky viru v těle

V rámci snahy objasnit příčiny onemocnění postupně krystalizuje několik hlavních teorií. Jedna spočívá v tom, že infekce koronavirem nebo zbytky viru přetrvávají i po odeznění prvotní nemoci, což vede k zánětům a stavu označovanému jako dlouhý covid.

Další teorie mluví o možné reaktivaci virů dřímajících v organismu, jako je virus Epstein-Barrové, který způsobuje mononukleózu. Dále je na stole již zmíněná hypotéza o tom, že po infekci virem SARS-CoV-2 přetrvává aktivita protilátek, které „omylem“ útočí na běžné buňky.

Tým odborníků v nemocnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles například zjistil, že někteří lidé po překonání covidu-19 či nákazy koronavirem bez příznaků vykazují zvýšené hladiny těchto „autoprotilátek“ i půl roku po infekci.

Profesorka jihoafrické Stellenboschské univerzity Resia Pretoriusová se zase ve svém výzkumu věnuje možnému vlivu mikrosraženin v krvi, přičemž je u pacientů odhalila společně se zvýšenou hladinou bílkovin v krevní plazmě, což zabraňuje jejich normálnímu rozpadu. Domnívá se, že tyto anomálie omezují distribuci kyslíku do různých částí těla a mohou způsobovat většinu, ne-li všechny symptomy spojované s dlouhým covidem.

Očkování jako forma léčby?

Přesná definice syndromu zatím neexistuje. Uváděné příznaky tvoří širokou škálu od celkové únavy, přes problémy s pamětí nebo dýcháním až po nespavost, přičemž značně různorodá bývá i délka jejich trvání. Zároveň zaznívají pochybnosti o tom, zda je vždy spouštěčem koronavirus, neboť mnohé ze zmíněných symptomů jsou spojené s jinými chorobami.

Jasné se však zdá být to, že dlouhý covid může potkat prakticky každého nehledě na věk či průběh covidu-19. V rodině zdravotní sestry Hoganové jej ve slabší formě pociťují i děti.

Na druhém konci Spojených států v Kalifornii zase bojovala s ochromující únavou 64letá bývalá letuška Jacki Grahamová. Covid-19 prodělala z kraje pandemie, ovšem o několik měsíců později se potýkala s problémy s dýcháním, ztrátou čichu i chuti a zvýšeným krevním tlakem. Na podzim 2020 prý zažívala takovou únavu, že se po ranním cvičení jógy musela vracet do postele.

Dnes Grahamová říká, že její stav je výrazně lepší, na problémy, jaké zažívala, ovšem stále neexistuje žádná ověřená léčba. Změnit se to snaží i tým imunobioložky Akiko Iwasakiové na Yaleově univerzitě, který zkouší očkování dosud neočkovaných lidí s dlouhým covidem jako možnou formu léčby. Smysl této studie Iwasakiová vysvětluje tím, že skupiny zastupující pacienty pozorovaly ústup příznaků u některých lidí v návaznosti na vakcinaci.

Kromě toho se v poslední době objevily dva vědecké články, které naznačují, že očkování může pomoci předejít dlouhému covidu nebo alespoň snížit jeho intenzitu. Oba články vychází z výzkumu provedeného před vzestupem omikronu a zatím neprošly recenzním řízením odborné publikace, nezávislí experti nicméně označili výsledky za povzbudivé.

Riziko chronických syndromů

Jasných odpovědí je však stále málo a budoucnost tak pro nemocné není příliš světlá. Někteří vědci se obávají, že dlouhý covid se u některých pacientů může vyvinout v podobu chronického únavového syndromu, což je nepříliš objasněná, dlouhotrvající diagnóza bez léku či schváleného léčebného postupu. Zároveň je podle některých odborníků zjevné, že dlouhý covid bude mít obrovské dopady na jednotlivce, systémy zdravotní péče a ekonomiky po celém světě.

„Tolik lidí přichází o své živobytí, o své domovy. Nemohou pokračovat s prací,“ řekla profesorka Pretoriusová. „Dlouhý covid bude mít na naši ekonomiku pravděpodobně větší dopad než akutní covid,“ míní.

Video  Hospody pro všechny už od zítřka: Restauratér zmínil vyšší ceny i nedostatek personálu  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

rodriges ( 13. února 2022 08:13 )

dobře vědomi.

• MSG (glutamát sodný): Při injekčním podání se stává neurotoxinem, který u dětí způsobuje poruchy CNS a poškození mozku.

Není těžké najít obhájce zkorumpovaného průmyslového komplexu vakcín.
Zde je příběh Dr. Paula Offita, vakcinačního vědce a pediatra, který shrábl miliony za vynález smrtící prasečí virové injekce, kterou nazval „RotaTeq“. Prodal ho CDC, čímž zafinancoval dokonce i své vlastní pacienty, kteří byli poté smrtelně bodnutí a úmyslně kontaminováni smrtícím prasečím virem zvaným circovirus, u dětí se rozvine strašlivé střevní trauma. Ironií je, že rotavirus může způsobit těžký průjem, takže je to dokonalé kryté.

Stejně jako dnes, při „očkování“ proti Covidu je z veškerého masakru, který se odehrává uvnitř infikovaného obviňován „dlouhý Covid“. Tak vydělal Dr. Paul Offit své jmění, tím že miliony dětí onemocněly prasečím virem, který nikdy neměl být ve vakcíně proti rotavirům. Injekce proti fauci chřipce NESMÍ obsahovat instrukce pro lidské buňky, aby vytvořily miliardy prionů, které ucpávají krev, čistící orgány a mozek. To nemá s budováním imunity vůbec nic společného.

Přesto nejnebezpečnější dětský lékař na světě stále dělá svou špinavou práci, infikuje děti po celé zemi a podporuje tento proces. Pokud by ty správné kontroly někdy našly cestu k překonání VIC (Průmyslového komplexu vakcín), mnoho lékařů a vědců se ocitne ve vězeňské cele a budou zírat na ty svislé čáry po desítky let.

Nezapomeňte se zeptat svého lékaře, zda jsou pro vás smrtící injekce s nanoboty vhodné. Určitě ne.

Pandemic.news

TruthWiki.org

NaturalNews.com

DailyExpose.uk

rodriges ( 13. února 2022 08:13 )

gastrointestinální problémy.

• Želatina: Získává se z kolagenu uvnitř kůže a kostí zvířat. Injekce želatiny představuje riziko infekce syntetickými růstovými hormony a infekčnosti BSE (nemoc šílených krav).

• Chlorid sodný: Zvyšuje krevní tlak a inhibuje svalovou kontrakci a růst.

• Vaječný protein: Vakcíny se připravují ve vejcích (rozhodně ne organických). Může obsahovat růstové hormony, antibiotika a bakterie salmonely.

• Thimerosal: Neurotoxická rtuť, která způsobuje autismus: V jedné průměrné vakcíně proti chřipce je 25 mcg a bezpečnostní limit EPA je 5 mikrogramů, takže děti, které jsou očkovány současně několika vakcínami*, dostanou více než 10krát vyšší dávku rtuti, než je bezpečnostní jednodenní limit.

• Lidský albumin: Proteinová část krve z odebrané lidské žilní plazmy; při injekčním podání způsobuje horečku, zimnici, kopřivku, vyrážku, bolest hlavy, nevolnost, dýchací potíže a zrychlený srdeční tep. Injekce z „odebrané krve“ může vést ke ztrátě hmoty tělesných buněk a způsobit infekci virem imunodeficience nebo obsahovat SV40, AIDS, rakovinu nebo hepatitidu B od drogově závislých.

• Formaldehyd: Vysoce karcinogenní tekutina používaná k balzamování mrtvol. Zařazeno jako jedna z nejnebezpečnějších sloučenin pro lidské zdraví; může způsobit poškození jater, gastrointestinální problémy, reprodukční deformaci, respirační potíže a rakovinu. Navíc je známo, že formaldehyd nedokáže deaktivovat virus, který má vakcína léčit, a umožňuje tak živému viru proniknout do vaší krve a infikovat váš systém.

• Fenoxyethanol: glyko­lether­/che­miká­lie; vysoce toxický pro nervový systém, ledviny a játra. FDA varuje, že „může způsobit zastavení centrálního nervového systému (CNS), zvracení a kontaktní dermatitidu“ v kosmetice; představte si, když je vám vstříknut do krve.

• Fosforečnan hlinitý: Výrazně zvyšuje toxicitu rtuti, takže opatrnost ohledně minimální tolerance rtuti je proto silně podceňována. Vědci CDC a všichni lékaři jsou si toho

rodriges ( 13. února 2022 08:12 )

#4. Vakcína proti spal­ničkám­/pří­ušni­cím/zar­děnkám (MMR)

#5. Rotavirová vakcína

Dnešní vakcíny nejenže obsahují živé verze nemocí, které ani neřeší, ale obsahují také GMO hormony z infikovaných krav, prasat, slepic a opic, netestované kombinace virů (jako H1N1), hliník, rtuť, emulgátory a křížené bakterie ze zvířat, komárů a nemocných lidí. Zde jsou některé další toxické vakcíny, které by NIKDY neměly být schváleny k použití, tím méně považované za „bezpečné a účinné“.

Živá vakcína proti spalničkám: (Attenuvax) Vyrobeno společností Merck. Jsou aplikovány dvě injekce; jedna v 1 roce a druhá ve 4 letech. Obsahuje želatinu, sorbitol, chlorid sodný, hovězí sérum, vaječný protein a lidský albumin.

Živá virová vakcína proti spalničkám a příušnicím: (M-M-Rvax) Vyrobeno společností Merck. Injekce se podává jednoletým dětem. Obsahuje želatinu, sorbitol, chlorid sodný, hovězí sérum a lidský albumin.

Vakcína proti záškrtu, tetanu a dětské obrně: Pět injekcí podaných mezi 2. a 6. rokem věku plus přeočkování „doporučeno“ každých 10 let. Obsahuje formaldehyd, fenoxyethanol a fosforečnan hlinitý.

DTaP, IPV, HBV a Hib*: (záškrt, tetanus, černý kašel; dětská obrna; hepatitida B a Haemophilus influenza typu Podává se kojencům ve věku 2 až 12 měsíců s přeočkováním o méně než rok později. Obsahuje hydroxid hlinitý, formaldehyd a hovězí sérum.

Gardasil HPV: vakcína proti lidskému papilomaviru vyrobená společností Merck. Podáváno dětem ve věku od devíti let kvůli vzácné pohlavně přenosné chorobě. Obsahuje polysorbát 80, chlorid sodný, hliník a „denaturovanou“ (fragmentovanou a oslabenou) formu viru.

A nežádoucí účinky, které pocházejí ze specifických složek vakcíny…
• Bovinní kravské sérum: Extrahované z hovězí kůže. Při injekčním podání způsobuje poruchy pojivové tkáně, artritidu a lupus; také dušnost, nízký krevní tlak, bolest na hrudi a kožní reakce.

• Sorbitol: Syntetické sladidlo, které se velmi pomalu metabolizuje a zhoršuje IBS a gast

rodriges ( 13. února 2022 08:11 )

Pokud by za bajkami a příběhy o tom, že jsou vakcíny „bezpečné a účinné“ nebyla masmédia a Big Pharma, věda by dokázala opak. Pokud lékaři ve Spojených státech kritizují nebo zpochybňují vakcíny, AMA, CDC a FDA je okamžitě zavřou. Všichni jsou vedeni k tomu, aby vinili cokoli jiného za jakákoli poškození, nebo úmrtí způsobená očkováním, které nikdy nebylo vědecky prokázáno jako bezpečné nebo účinné. Dokonce i recenzované studie o vakcínách jsou falešné, padělané a pokřivené, aby odpovídaly výsledkům, které chtějí publikovat, ve skutečnosti se již ukázalo, že některé z těchto studií byly počítačově generované podvody a musely být odvolány.

Teorie o tom, jak vakcíny fungují je skutečná, ale jejich designem není zabránit onemocnění, ale spíše způsobit poruchy lidského těla ve všech systémech.
Nervový systém, imunitní systém, trávicí systém a cévní systém jsou nyní bombardovány toxickými vakcínami, které způsobují chronické nemoci a smrt, a to není jen dlouhodobý problém. Lékaři a vědci upozorňují na injekce proti Covidu, které ve skutečnosti nejsou vůbec vakcínami. Dříve byly vakcíny navrženy tak, aby zničily bakterie, ale nyní mění lidské buňky tak, aby vytvářely toxiny zevnitř.

Očkováni proti obrně rozšířilo rakovinu. Většina lidí to neví. Simian Virus 40 (SV40) byl nalezen ve vakcínách proti dětské obrně, které byly injekčně aplikovány 100 milionům Američanů v letech 1955 až 1963. V případě, že jste nevěděli, SV40 je virus podporující rakovinu a CDC o něm kdysi mělo na svých webových stránkách stránku s fakty. Odhadovalo se, že až 30 milionů Američanů mohlo dostat kontaminovanou dávku. Máte rakovinu? Zkontrolujte složky vakcíny uvedené na příbalové informaci, kterou vám lékaři a sestry nikdy nečtou.

To nás přivádí k 5 nejtoxičtějším vakcínám, které kdy byly vynalezeny a které poškozují lidské tělo:

#1. „Vakcíny“ a „posilovače“ injekcí Covid mRNA

#2. Vícedávková vakcína proti chřipce

#3. Vakcína proti lidskému papilomaviru (HPV)

sorgedoktor ( 12. února 2022 20:07 )

Clanek je hezky. Snad by redakce mohla sehnat validni infortmace, zda ma vyznam preventivni polykani Selenu, Zinku / mYslim ve forme leku ci doplnku stravy, dale Vitaminu D 3 ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa