Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drtivý dopad covidu v Polsku: 30 tisíc nových případů, chystají se nové restrikce

Autor: ČTK - 
24. března 2021
12:00

Polské ministerstvo zdravotnictví ve středu oznámilo 29 978 nově potvrzených případů nákazy koronavirem za poslední den. To je nejvyšší denní přírůstek v zemi od vypuknutí pandemie, píší agentury PAP a Reuters. Resort dále zaznamenal 575 úmrtí s covidem-19 za posledních 24 hodin, což je denní maximum v letošním roce. Země, kde žije na 38 milionů obyvatel, dosud eviduje přes 2,1 milionu případů infekce a 50 340 úmrtí.

V nemocnicích v současné době leží 26 511 pacientů s covidem-19, včetně 2537 nemocných, kteří musejí být napojeni na plicní ventilaci.

V zemi se zhoršuje epidemická situace a vláda minulý týden rozhodla o zpřísnění karanténních opatření - zavřela divadla, kina, nákupní centra nebo hotely.

Kabinet plánuje další restrikce oznámit ve čtvrtek. „Nemůžeme k této situaci zůstat lhostejní a budeme muset přijmout rozhodnutí,“ řekl televizi Polsat News šéf kanceláře premiéra a současně vládní zmocněnec pro očkování Michal Dworczyk ještě před dnešním zveřejněním posledních denních přírůstků.

Polští zdravotníci dosud podali lidem 5 193 835 vakcín proti covidu-19, přičemž přes 1 milion osob už dostal obě dávky očkovacích preparátů, uvedla agentura PAP s odvoláním na vládní web gov.pl.

Video  Maďar o osudových chybách v boji proti koronaviru, neuhasitelném požáru a podmínkách rozvolnění  - Blesk
Video se připravuje ...

Covid_19 ( 24. března 2021 12:31 )

je smutné, že Poláci a Maďaři si nevzali ponaučení z našich chyb, populistické vlády dopadají v pandemii nadprůměrně špatně. Na brzdění pandemie musí být ve vládě lidé, kteří naslouchají odborníkům z různých oborů, když vláda jedná na základě zpráv od občanů, tak to špatně skončí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa