Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsná realita z Příbrami: Zdravotnice Martina vyčerpáním padla k zemi! Jak kolaps popsala?

Autor: VaB - 
12. března 2021
19:43

Situace je kritická. Zdravotníci padají vyčerpáním sil k zemi, zachraňovat je musejí kolegové. Zní to jako fikce? Bohužel ne, je to krutá realita. Nemocnice Příbram zveřejnila dvě fotky „zničených“ zaměstnankyň. Odmítače prosí o to, aby si uvědomili, že nejvíce ubližují zdravotníkům.

„Realita dnešních dní na oddělení ARO,“ píšou zástupci oblastní nemocnice Příbram. Z fotek jde doslova mráz po zádech. Na té první je vidět mladá zdravotnice jak leží vyčerpáním na zemi, kolem ní jsou její další tři kolegyně. 

Snaží se jí pomoci, jedna jí drží nohy ve vzduchu, další patrně měří tlak a třetí se ji snaží uklidnit. Na druhé fotce naštěstí nikdo nekolabuje, ukazuje ale, s čím vším se musejí ve zdravotnictví potýkat. Zdravotnice, podle výrazu naprosto vyčerpaná, stojí. Celý svůj mundúr má pak totálně propocený. „Ano, i toto je boj s koronavirem. Nejen psychické, ale i fyzické vypětí na hranici lidských sil. Prosíme všechny „hrdiny“, kteří ignorováním vládních opatření bojují proti systému a vládě, aby si uvědomili, že tím, komu ubližují, jsou ve finále zdravotníci, kteří v práci nechávají kus sebe, aby bojovali o životy lidí s koronavirem,“ popisují zdravotníci. 

Všechny prosí, aby to vydrželi. „Svůj nesouhlas s politiky vyjadřujte ve volbách svými hlasy a ne tím, že budete riskovat se zdravím vás a vašeho okolí,“ dodávají. Situace v nemocnici zaskočila i Libora Boučka. Jeho kamarád Martin, patrně otec mladé zdravotnice z první fotky, mu napsal: „Ta moje dcera už je strašně unavená a seklo to s ní!”

„Naše nedůslednost může vést k tomu, že to někdo chytne, nic mu nebude, ale ten další v řadě už nebude mít štěstí a skončí v nemocnici. A nás se ten následek v nich de facto netýká. Dění v nemocnicích denně nevidíme a můžeme si ho jen představit,“ napsal na svůj instagram Bouček. „Tak jestli můžeme, nepřidělávejme jim práci. Držte se v Příbrami, Trutnově, Olomouci, Plzni, Ústí a dalších městech,“ zakončil.

K publikovaným fotografiím se vyjádřila i jedna z jejich hlavních aktérek. Sestřička Martina svůj kolaps, a co k němu vedlo, popsala pro CNN Prima News. Personál příbramské nemocnice na covidových odděleních podle ní dlouhodobě čelí velkému psychickému i fyzickému vypětí. Před tím, než zkolabovala, starala se o dva pacienty s nejtěžším průběhem onemocnění covid-19.

„Po x hodinách jsem opustila pokoj, sundala jsem si všechny ochranné pomůcky, zatočila se mi hlava a zkolabovala jsem, ale díky skvělé práci svých kolegyň, které mi hned poskytly první pomoc, zvedly mi nohy, daly mi napít a hlavně čokoládu, se mi udělalo líp a mohla jsem pracovat dál,“ uvedla Martina pro CNN Prima News.

Sestřička také sdělila, že na ARO, kde slouží, zatím nepozorují žádné zlepšení situace ani úbytek nových pacientů. „Změnu zatím nevidíme, situace tady je opravdu nejhorší za poslední rok, už několik měsíců se pohybujeme na hranici kapacity našeho oddělení,“ uzavřela.

rudne ( 13. března 2021 14:21 )

No vždyť se přeci nejvíce zasloužili.....

rudne ( 13. března 2021 14:20 )

IQ tykve a je to urážka pro tu tykev!!!!!

rudne ( 13. března 2021 14:18 )

Sestry v komunistickém zdravotnictví by tě koply do řiti protože si nic jiného nezasloužíš a dávno by jsi chcípl, protože by nebylo čím ti pomoci....

rudne ( 13. března 2021 14:15 )

A nechceš si to jít zkusit??? Jako sanitáře tě rádi uvítají.....

levandulova ( 12. března 2021 21:46 )

Hlupaku. Jsi zjevne mentalne retardovany. Je mi te lito, ale i takovi maj bohuzel pravo na zivot a svuj debilni nazor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa