Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hendikepovaný Nicolas (8) v nemocnici upadl řidiči sanitky: Kvůli zlomené noze se bude muset znovu učit chodit

Autor: chal - 
12. března 2021
05:20

Osmiletý Nicolas během svého krátkého života musel překonat už několik velkých překážek. Narodil se s kombinovaným postižením, při porodu krvácel do mozku, už dvakrát se nakazil koronavirem a teď ho trápí i zlomenina nohy, ke které přišel nešťastnou náhodou v nemocnici.  

Nicolas krátce po porodu krvácel do mozku, je ochrnutý na pravou polovinu těla a trpí sekundární epilepsií a mentální retardací. Už třikrát se musel učit chodit, nyní ho to zřejmě čeká už počtvrté. Nešťastnou náhodou totiž na chodbě plzeňské nemocnice upadl řidiči sanitky a zlomil si nohu, uvedla Nicolasova maminka pro CNN Prima News.

Aby toho nebylo málo, Nicolas se už dvakrát nakazil covidem. Kvůli diagnostikovanému kombinovanému postižení je ale už od mala zvyklý bojovat. Nicolasova maminka proto věří, že se chlapeček dokáže vyrovnat i frakturou a znovu se postaví na vlastní nohy.

Bez poctivého cvičení a rehabilitací to ale nepůjde. A v tom je další háček. Cvičení ve specializovaných klinikách vyjde rodinu na nemalé prostředky, protože pojišťovny náklady na ně buď nehradí vůbec, nebo jen jejich malou část. Nicolasova rodina je proto ráda za každý finanční dar.

„Věřím, že vůle a síla organismu malého Nicolase zvládne temnou budoucnost zvrátit, aby mohl být jeho stav opět lepší,“ uvedla už dřív Nicolasova maminka pro dárcovskou platformu Donio, kde Nicolasovi v jeho boji může kdokoliv finančně pomoci.

Více informací je k dohledání buď na stránkách Donio.cz, nebo bojovniknicolas.cz.

Video se připravuje ...
Další videa