Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Očkování pro seniory 80+: Přes internet to nezvládnou, na jihu Moravy mohou telefonovat

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
Aktualizováno -
14. ledna 2021
12:00
Autor: Hynek Zdeněk, ČTK - 
14. ledna 2021
11:00

Od pátku se mohou senioři nad 80 let objednávat na očkování proti koronaviru covid-19. Registraci přes internet ale každý nemusí zvládnout. Jihomoravský kraj penzistům pomůže krizovou linkou.

„Pro některé obyvatele nad 80 let bude určitě problém evidovat se pomocí internetu. Zřídili jsme proto bezplatnou linku, kde naši operátoři registraci se seniory provedou,“ uvedl mluvčí Jihomoravského kraje Michal Cagala.

Internet je nevhodný

Online registraci vnímá jako nevhodnou Centrum pro modelování biologických a společenských procesů BISOP. „Internet nikdy nepoužily téměř dvě třetiny Čechů a Češek nad 75 let,“ upozornilo centrum.

Jihomoravský kraj žádá veřejnost, aby krizovou linku nezahlcovala dotazy a nechala ji výhradně pro seniory nad 80 let. „Ti ji nyní budou skutečně potřebovat. Zajišťovat ji bude pětice operátorek,“ dodal Cagala.


Bezplatná linka Jihomoravského kraje, která pomůže seniorům nad 80 let s registrací na očkování proti koronaviru covid-19, je na čísle: 800 129 921. Linka bude fungovat od pátku vždy v pracovní dny od 8 do 16 hodin. Webová stránka, kde se mohou lidé na očkování registrovat, je ZDE

VIDEO: Jedním z prvních, kdo se nechal v ČR vakcínou naočkovat, je ministr zdravotnictví Jan Blatný.
Video  Blatný: Chceme očkovat 100 tisíc lidí denně. Očkovacím centrem i O2 Arena?  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa