Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jirka (13) ušil roušky pro spolužáky, dočkal se posměchu. Podpořily ho tisíce lidí! „Jsi frajer,“ vzkazují

Autor: luv - 
6. října 2020
07:20

Chlapec šil pro své spolužáky roušky, které jim chtěl rozdat. Místo vděku a obdivu se ale malý Jirka (13) setkal s posměchem. Zdrceného chlapce na sociální síti podpořila jeho hrdá maminka. Příspěvek má neuvěřitelný úspěch a vyvolal obrovskou vlnu solidarity. Sdílela ho i řada politiků, chlapce podpořil například ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) či ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Teprve třináctiletý chlapec se rozhodl, že pro své spolužáky ušije roušky. Do šití se ponořil již před několika týdny. Takovou reakci, kterou od svých spolužáků dostal, nejspíš ale vůbec nečekal. Hodiny dřiny, píle a touha chtít pomoci druhým se mu ve škole bohužel vůbec nevyplatily.

„Chtěl je rozdávat ve škole, dozvěděl se, že jsou hnusný a on divnej. Je nešťastnej. Přátelé, chci mu dokázat, že to je hloupost, jsem na něj pyšná a pomůžu mu je rozdat tam, kde to ocení,“ rozhodla se chlapce podpořit jeho maminka, paní Anna, na facebooku. 

Můj syn už několik týdnů šije roušky. Chtěl je rozdávat ve škole, dozvěděl se, že jsou hnusný a on divnej. Je...

Zveřejnil(a) Anička Žaková Zieglerová dne Pátek 2. října 2020

Malý velký frajer

Smyslem jejího příspěvku bylo také synovi ukázat, že svět není tak zlý a nespravedlivý a že to, co chlapec dělá, má smysl. „Pomůžete mi, prosím, ukázat mu, že to, co dělá, je naopak úžasné? Že to, že ve 13ti perfektně šije na stroji a chce udělat něco pro ostatní, je naopak super frajeřina? Děkuju! Potřebuju mu dokázat, že svět je ještě v pořádku,“ dodává pyšná maminka. 

Odvážná matka pilného školáka se rozhodla, že svého syna veřejně podpoří. Věřila v sílu sociálních sítí a udělala dobře, její příspěvek má v době vydání článku už takřka třicet tisíc sdílení. 

Pozitivními a obdivnými komentáři se to pod příspěvkem paní Anny jen hemží. „Syn je frajer, a z pitomců ať si nic nedělá,“ napsal uživatel Lukáš. „Jirko, super. Klobouk dolů. Lidé, jako jsi ty, dělají svět lepším místem,“ přidala se uživatelka Vlaďka. Podobných komentářů je pod příspěvkem deset tisíc. Někteří si roušky dokonce chtějí koupit.

Příspěvek sdílela také řada politiků, například poslanec Dominik Feri (TOP 09) či ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). „Tenhle mladý muž je frajer!“ napsala na facebook. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chlapci vzkázal: „Parádní práce. Takhle pěkně bych to sám v životě neušil. Určitě se nenech odradit a držím palce!“

Parádní práce. Takhle pěkně bych to sám v životě neušil. 😊 Určitě se nenech odradit a držím palce!

Zveřejnil(a) Jan Hamáček dne Pátek 2. října 2020

Pohybovenadany ( 7. října 2020 01:33 )

Takovou bych ti jednu natáhl ! Styď se ! Určitě si ani knoflík neumíš přišit , co ? Haj´zle !

Pohybovenadany ( 7. října 2020 01:28 )

Kdo by měl vyzdvihnout jeho práci je ten Prymula . Mladej, nenech se odradit !

paralenka ( 7. října 2020 00:16 )

Uřitelé nedělají, že to nevidí, protože se to před nimi prostě neodehrává! Osobně jsem na projevy bezohlednosti a neúcty k druhým byla hodně háklivá, ale ti namachrovaní si dávali zpravidla pozor, aby se takhle nechovali před kantory. Nicméně jsem stará škola, takže to možná vidím jinak než tolerantnější mladí kolegové.

paralenka ( 7. října 2020 00:06 )

To sedí, mám stejné poznatky z druhé strany katedry - z největších hlupáků jsou bohužel "nejsilnější machři"! Jirko, za mě tedy jasný vzkaz: Jsi borec!

Jana JJ ( 6. října 2020 19:21 )

Přesně! Rodiče dětem falešně zvedají sebevědomí chválou nad kdejakou mazanicí a děcka tak nezískají správnou soudnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa