Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vzpěračku Annu nechtěli pustit do letadla, dokud neprokáže, že je žena: Prozradila, proč už nemá prsa

Autor: jel - 
5. října 2020
12:51

Kauza ruské rodačky Anny (42), která získala velké množství medailí ve vzpírání, obletěla minulý týden internet. Kvůli jejímu vzhledu ji odmítli pustit do letadla, protože nevěřili, že je skutečně žena. Sportovkyně se teď rozhodla na svém instagramu zveřejnit velmi osobní příběh o tom, proč si nechala odoperovat prsa.

„Tohle jsem ještě nikdy nikomu neřekla a rozhodla jsem se, že nyní je správný čas,“ začíná příběh na sociální síti Anna. „Nejčastější otázka, kterou od lidí bohužel slýchám, se týká mých mléčných žláz a obecně toho, že jsem nápadně podobná muži. Chtěla bych, aby lidi více zajímala moje duše, ne mé tělo,“ vysvětluje, proč se rozhodla pro zveřejnění svého příběhu až teď.

Nádor jí změnil život

Ke vzpírání se Anna dostala v roce 2007 a tuto činnost si zamilovala. Stejně jako v jiných vrcholových sportech si začala svá prsa obvazovat, protože jí prostě překážela. V roce 2017 si však na prsu nahmatala bulku, po mnoha vyšetřeních bylo zjištěno, že nádor je nezhoubný. „Za další rok se u mě objevily obrovské bolesti, které mi bránily vést normální způsob života. V tu dobu jsem poprvé začala uvažovat o operaci,“ popisuje sportovkyně.

Vyšetření ukázala, že i v prsu, na němž byl nezhoubný nádor, je vysoká šance, že se rozvine rakovina. „Už jsem stejně vypadala jako chlap, tak jsem si řekla, že nechat si jenom jedno prso je zbytečné,“ vypráví dál s tím, že v roce 2019 podstoupila operaci a její tělo se naštěstí dobře zotavilo. Na závěr připojila Anna poselství pro všechny ženy, aby se měly rády takové, jaké jsou. „Nejdůležitější, co můžeš jako žena udělat, je to, že se budeš mít ráda!“ vyzývá.

Vzpěračka z města Krasnodar na sebe upozornila minulý týden, kdy zveřejnila otřesnou zkušenost, kterou zažila při přestupování na letišti. „U kontroly mě nechtěli pustit a tvrdili, že mám v pasu napsáno, že jsem žena. Bylo to ponižující. Ptali se mě na intimní otázky. Zajímalo je, kdo jsem v životě a v posteli,“ uvedla tehdy Ruska. Nakonec ji sice na palubu pustili a společnost se jí omluvila, hrozný zážitek jí ovšem zůstane.