Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Báli se preferenčních hlasů? Oblíbenou političku vyškrtli z kandidátky těsně před volbami

Rippelová se o vyškrtnutí z kandidátky dozvěděla druhý den voleb.
Rippelová se o vyškrtnutí z kandidátky dozvěděla druhý den voleb.  (Autor: ČTK)
Autor: zb - 
13. října 2012
16:27

Šok zažila senátorka Jiřina Rippelová (53). Druhý den voleb se totiž dozvěděla, že jí lidé nemohou volit, protože není na kandidátce Strany práv občanů – zemanovci (SPOZ). O sedmé místo přišla těsně před volbami.

„Na poslední chvíli přišel volební zmocněnec strany a vyškrtl ji,“ uvedl Jan Nový z krajského úřadu. Zajímavé na všem je, že zmocněncem je manžel šéfky krajské organizace Dity Portové (41), která je na krajské kandidátce druhá. „Ano, je to můj manžel. Bylo to v souladu s volebním zákonem,“ přiznala Blesku Portová, kdo Rippelovou vyškrtl. „Došlo k rozdílné interpretaci vzájemné domluvy, kterou jsme s paní Rippelovou učinili,“ dodala Portová.

„O mém odvolání nic nevím. Dozvěděla jsem se to až v sobotu dopoledne,“ řekla Rippelová. A důvod vyškrtnutí? „Rippelová měla přilákat voliče a umožnit tak, aby se Portová dostala z druhého místa do krajského zastupitelstva. Ale nakonec se lekli, že by Rippelová všechny přeskočila svými přeferenčními hlasy. Tak se jí zbavili,“ řekl Blesku člověk obeznámený s volebními intrikami.

Překvapivé je i to, že o vyškrtnutí Rippelové nevědělo ani nejvyšší vedení strany v Praze. Na senátní kandidátce Rippelová zůstala.

kristinanovaczkova ( 13. října 2012 19:59 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa