Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Politolog Zbořil: Šanci na velký úspěch mají komunisté

Autor: psch - 
13. října 2012
14:44

Lhostejnost nebo znechucení? Co vedlo k tak nízké účasti v krajských a senátních volbách? Podle politologa Zdeňka Zbořila za to můžou kauzy Dalík, Rath a další, na které si lidé kvůli těm novým už nevzpomínají...

Čtvrtinová účast ve volbách má podle Zbořila velice jasný důvod. Není to ani tolik špatné počasí, jako kauzy, které hýbou českou politickou scénou. „Je to samozřejmě otrava s politiky, únava z nekonečného řetězce těch podivných kauz a skandálů politiků. Lidé jsou otrávení, těch skandálních událostí za dva roky bylo tolik, že už si je přestáváme pamatovat,“ řekl Blesku politolog Zdeněk Zbořil.

Kauza Dalík, Rath... a mnoho dalších

„Zapomněli jsme už na kauzu Kočí, Tluchoř... Kauz bylo už tolik, že si lidé nepamatují konkrétní věci. Dokonce ani Ratha, to spíš Dalíka. Hlavně vědí, že politici z nejrůznějších politických skupin reagují tak, jako že se nic neděje. Byla to kauza Parkanová, odvolání Lessyho, dokonce i odvolání šéfa činohry Národního divadla,“ vzpomíná Zbořil nejrůznější kauzy v posledních dvou letech.

Vítězství komunistů

Podle včerejších zpráv chodili volit spíše starší lidé a dá se předpokládat, že volili spíše lidé, na které dopadají reformy a škrty v rozpočtu. „Pokud minimální účast povede k velkému úspěchu KSČM, tak bych se nedivil. Dokonce i DSSS má šanci získat 4 až 5 procent jako strana protestu. Marginální strany budou mít hlasy bez ohledu na program, lidé je volili jako symbol protestu,“ doplnil Zbořil.

kristinanovaczkova ( 13. října 2012 20:00 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

mazd ( 13. října 2012 15:33 )

Lidé volají o pomoc...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa