Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ve štábu ČSSD došlo jídlo: Ještě před ukončením voleb!

Autor: Ladislav Leimer, Oldřich Tichý - 
13. října 2012
14:29

Z napjatého očekávání pořádně vyhládlo. Alespoň ve volebním štábu ČSSD, v místnosti připravené pro novináře. Ještě před ukončením voleb zmizely z rautu i poslední řízky!

Všichni přítomní jsou zřejmě napjati, zda oranžová síla obhájí svou nadvládu z minulých voleb. A proto se jídlo na rautu ČSSD příliš dlouho neohřálo.

Novináře odřízli od toalet


Vůbec poprvé není volební štáb sociálních demokratů v restauraci Hybernia, ale přímo v prostorách stranické centrály. V praxi to znamená to, že novináři jsou namačkáni v jedné malé místnosti ve druhém patře a nejbližší toalety jsou o dvě poschodí níže. Důvod? Podle mluvčího strany Martina Ayrera měla být v restauraci jakási jiná akce.

Mimo zraky tisku

Straničtí šéfové mají pro sebe vyhrazený sál v úplně jiné části rozlehlého objektu, o dvě patra níže a se zvláštním vstupem ze dvora. Pokud tedy nebudou chtít, novináři je vůbec nezahlédnou. A nebo jinak - zahlédnou je, jen když budou sami straničtí bossové chtít. Tedy žádné spontánní reakce při sledování výsledků, žádné bezprostřední výkřiky radosti či povzdechy zklamání.

Dříve to byla větší...ňamka

Rozstrkání volebního štábu do různých míst rozlehlého areálu Lidového domu ale není zdaleka jediná změna oproti dřívějšku. Ještě při komunálních volbách na podzim 2010 byly v restauraci Hybernia pro všechny hosty i zástupce médií připraveny neustále doplňované švédské stoly se sýry, uzeninami, rostbífem, teplým bufetem, řízky a zákusky, letos už zbyly jen ty řízky s chlebem. A k pití káva a čaj v několika plastových termoskách, které by člověk čekal spíš v jídelně odborářské zotavovny koncem 80. let, než ve volebním štábu moderní strany, která se chystá na převzetí moci v zemi.

Hašek nepřijede

Předseda ČSSD zatím v Lidovém domě není, má přijet kolem půl třetí. Jeho stranický rival a místopředseda Michal Hašek nepřijede vůbec. "Sleduje výsledky ve svém volebním štábu v Brně," řekl Ayrer. Na místo činu však už dorazil Vítězslav Jandák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa