Qasabovi je teprve 21 let, ale přesto má podle všeho za sebou tvrdý vojenský výcvik, při kterém ho naučili vraždit.

Qasab je jediným teroristou, který přežil zásah indických vládních sil. Vyšetřovatelé věří, že jim poskytne důležité informace a podaří jim objasnit, kdo stojí za vražděním civilistů, které začalo minulý týden ve středu.

Mnoho nechybělo a i Qasab mohl být mrtvý. Britský deník The Sun totiž získal video, na kterém je zachyceno lynčování dopadeného Qasaba. Záznam pořídil náhodný kolemjdoucí.

Policisté zastavili auto (škodovku), ve kterém Qasab unikal se svým kamarádem - toho policisté zastřelili ihned po vytažení z auta. Qasaba pak povalili na zem a bili ho dřevěnou holí hlava nehlava. Mladík, který chtěl zabíjet, se krčí na zemi a chrání si hlavu. Útok je tak prudký, že se zdá, že Qasab zahyne. Scéna končí ve chvíli, kdy přichází starší policista a řádění svých kolegů v uniformách zastaví.

Policista tak zachránil život člověku, který je zodpovědný za smrt desítek lidí a který se při prvním výslechu pochlubil, že chtěl zabít tisíce lidí. Qasab se hlásí k málo známé organizaci Laškar-i-Tajjiba.

Qasab vypověděl, že radikálové navštívili Bombaj měsíc před útokem jako turisté a dělali si poznámky, kde udeří.