Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velbloud rozkousal majiteli hlavu: Mužova rodina zvíře umlátila, týrání zachytila kamera!

Autor: btk - 
24. února 2024
08:24

V indickém Rádžasthánu velbloud brutálně napadl svého majitele a zabil ho. Popadl ho za krk, praštil s ním o zem a nakonec mu obřími zuby rozkousal hlavu. Rodinní příslušníci zabitého Sohanrama Nayaka se velbloudovi následně rozhodli pomstít. Zvíře přivázali ke stromu a klacky ubili k smrti. Celý incident zachytila kamera.

V indické vesnici Bikaner utekl rozrušený velbloud, který byl uvázán ke kůlu kousek za vesnicí. Majitel Sohanram Nayakas se zvíře pokusil uklidnit, to se ale rozzuřilo takovým způsobem, že svému pánovi doslova rozkousalo hlavu. Incident se stal minulý rok v únoru.

Velblouda ubili k smrti

Podle deníku Daily Star se velbloud zmocnil krku svého majitele, cloumal s Nayakem ve vzduchu, a poté s ním praštil o zem. Svými obřími zuby, které již při mírném kousnutí u dospělých velbloudů mohou způsobit zlomeniny lebky a poranění mozku, doslova rozkousal Nayakovu hlavu. Ten na místě zemřel.

Video  Velblouda přivázali ke stromu a ubili ho k smrti.  - X.com/@VinoBhojak
Video se připravuje ...

Na sociálních sítích se šíří video s rodinnými příslušníky, kteří se rozhodli Nayaka pomstít. Davu se velblouda podařilo chytit a přivázat ke stromu. Následně velblouda klacky brutálně ubili k smrti.

Velbloudi jsou chráněná zvířata

V roce 2014 úředníci v indickém státě Rádžasthánu zařadili velbloudy mezi chráněná zvířata. O rok později vznikl také zákon, podle kterého je zabíjení velbloudů trestné a případným odsouzeným hrozí až pět let vězení. Zda byli rodinní příslušníci před soudem, není dosud jisté.

 

 

Dianthos ( 25. února 2024 13:46 )

Chudák velbloudek ano. Zřejmě se dostal k lidem, kteří mu lámali psychiku a nutili ho dělat to, co nechtěl. Nejen v Indii jsou velbloudi biti, když neposlouchají, protože jsou nástrojem obživy. Velbloud poznal svobodu a když ho majitel chtěl opět lapit, tak se bránil. Poté, kdy se mu podařilo majitele zabít, už byl pro styk a práci s lidmi nepoužitelný.
Velbloudi jsou možná chráněni, ale každopádně jsou používáni i na maso. Měli by se ale zabít šetrně.

Dianthos ( 25. února 2024 13:41 )

Takže po té zkušenosti s Vámi odmítal pracovat? 😁 😁

Sidney Foster ( 25. února 2024 07:07 )

A co s mrchou kousavou ? To ho měli humanitárně vybombardovat ?

krapotkin ( 24. února 2024 21:11 )

Velbloudi jsou velcí mizerové. Mně, když byly 4 roky, v cirkuse poslintal. Od té doby jsem podobnou "atrakci" nenavštívil.

Kokoška Tobolka ( 24. února 2024 20:33 )

Myslím že ty zvířata jsou velmi vnímavý ke svým pánům , nebyl to dobrý člověk, jinak by na něj velbloud nezaútočil. Jeli jsme na velbloudovi a předemnou si sám sednul, po mě pak nechtěl nabrat dalšího člověka ! Takže !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání