Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medvěd napadl pár při výletu na Velkou Fatru: Žena začala okamžitě vřeštět!

Autor: štt - 
30. prosince 2023
21:26

Potkat medvěda na konci prosince je poměrně neobvyklé. Tyto šelmy totiž zpravidla v tuto dobu hibernují. Avšak letošní nadprůměrně teplý konec roku je nutí vstávat. Jednoho takového rozmrzelého huňáče potkal i slovenský pár.

Manželský pár se rozhodl využít volna mezi svátky k procházce. Vyrazili na Velkou Fatru, kde se vydali po oblíbené hřebenové stezce. V jednu chvíli na muže ze křoví zaútočil medvěd. Kdyby s ním nebyla jeho žena, nejspíše by zemřel.

Zvíře muže povalilo na zem a několikrát jej udeřilo tlapou. Poté se zakouslo do nohy a začalo jím vláčet. „Medvěda nakonec zastrašil až ženin křik,“ uvedl pro Nový Čas záchranář Marek Veverica. Zraněný se stále nachází v nemocnici a nikdo z rodiny nechce s médii komunikovat.

Na Slovensku se letos jedná již o dvacátý útok. „Turisté, kteří se vydávají do medvědího teritoria, musejí počítat, že ne všechna zvířata budou spát,“ uvedla Anna Silvestrová, starostka obce Sklabince, na jejímž území k nehodě došlo.

Ochranáři se nyní budou incidentem zabývat. Jejich úkolem je prošetřit místo napadení a zjistit, zda medvěd náhodou není zraněný. Nemocné šelmy jsou totiž náchylnější k dalším útokům.

Video  Slovenský politik Filip Kuffa natočil útok medvěda  - Facebook
Video se připravuje ...

Podívejte se na galerii plnou medvědů: 

UFO1 ( 1. ledna 2024 08:52 )

Nepřemnožovat medvědy ani vlky

amerlock ( 31. prosince 2023 18:37 )

Je zajímavé, že léta bylo Slovensko prosté medvědů a vlků a nic zásadního se nestalo, příroda nijak netrpěla, smrky rostly, lípy se zelenaly a teď najednou je potřeba počty této zvěře zvyšovat pro "vyvážení" rovnováhy. Nevím jaké?
Nepochopitelné! 👎

Celebrity-chachacha ( 31. prosince 2023 09:27 )

Medvědi vědí, že tůristi nemaj zbraně

Vaclav Ryska ( 31. prosince 2023 08:29 )

Já když jsem na Slovensku tak mám sebou sklenici medu

rumovapalice ( 31. prosince 2023 07:49 )

Ve volné přírodě tyto pažravci medvědi a vlci nemají co dělat. V zoologických zahradách mají místa dost a aspoň se tam nažerou. Pólovníci by měli tyto divé beštie okamžitě střílet. 😨

Zobrazit celou diskusi