Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Děsivé záběry: Smrtící žralok tygří zaútočil v mělčině!

Autor: lim - 
27. ledna 2024
14:45

Šokující video zachycuje smrtícího žraloka tygřího, který v mělčině u pláže Monkey Mia na poloostrově Peron v Austrálii zběsile lovil svou kořist. Záběry zachytila jedna z překvapených návštěvnic, nejedná se však o ojedinělý případ.

Zdálo se, že žralok lovil mořskou želvu – ta svému osudu unikla o vlásek, když se na poslední chvíli dostala na mělčinu. Žralok se po neúspěšném lovu naštěstí vrátil zpátky do hlubin moře.

Návštěvníci pobřeží zůstali ohromeni, mnozí si mysleli, že není možné, aby žralok lovil tak blízko pobřeží. Samotná autorka videa ale okamžik označila za jeden z nejlepších ve svém životě, protože se chvíli předtím koupala jen pár metrů vedle.

„Žralok se objevil strašně rychle, dokonce i v písku se pohyboval velkou rychlostí. Kdybyste ho spatřili, nestačili byste se ani pohnout,“ řekla jedna z návštěvnic. „Normálně se takhle blízko nepřibližují,“ dodala další.

Podle ekologa Daryla McPheeho však toto chování není u žraloků tygřích nijak neobvyklé. Ekolog dále uvedl, že video je dobrou připomínkou lidem, aby se měli při koupání v moři na pozoru, zejména pokud se pohybují v blízkosti želvích hnízd.

Žraloci tygří

Žraloci tygří jsou pojmenováni podle černých svislých pruhů, které se objevují hlavně u mláďat. Jak uvádí The Sun, žraloci tygří patří do třetice druhů, které jsou pro člověka považovány za extrémně nebezpečné a jsou příčinou téměř všech smrtelných střetnutí.

Velcí jedinci mohou dosahovat délky 6-7,5 metru a vážit více než 900 kg. Mají ostré, silně vroubkované zuby se silnými čelistmi, které jsou schopny rozbít krunýře mořských želv a škeblí.

Video  Útok žraloka na hotelové pláži Laguna v egyptském Dahabu. (13.9.2023)  - Twittter.com
Video se připravuje ...

Radek Meluzin ( 29. ledna 2024 08:58 )

Autor je z Moravy? NA mělčině.

Zobrazit celou diskusi