Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří žralok zranil známého moderátora BBC: Jsem blázen, kroutil hlavou

Autor: lim - 
20. ledna 2024
13:00

Při natáčení nového dokumentu poranil žralok obrovský známého publicistu a moderátora Simona Reeva, který se potápěl u pobřeží ostrova Nová Guinea. Žralok byl velký jako patrový autobus, přesto jej Reeve podle svých slov považoval za roztomilého.

Jak uvedl deník Daily Mail, Simon Reeve v současné době natáčí televizní pořad o největších divočinách světa. Navštíví v něm Patagonii, poušť Kalahari, Demokratickou republiku Kongo a korálový trojúhelník v Tichém oceánu. „Je to nejdůležitější seriál, jaký jsem kdy natočil, protože pojednává o obrovských částech světa, které pomáhají utvářet naše klimatické systémy a klima. Hrozí, že o ně přijdeme,“ řekl o novém pořadu.

Byl jsem naprostý blázen

Při jednom z natáčení se rozhodl skočit do vody za hejnem žraloků obrovských. „Počítal jsem s tím, že budou měkcí. Když do mě jeden z nich narazil, bylo to jako kdyby do mě narazila tuna betonu. Mám teď velkou jizvu na noze, ale mohlo to dopadnout mnohem hůř. Byl jsem naprostý blázen,“ dodal s tím, že i přesto jde roztomilá zvířata. 

Gigant, který se dožívá stovky

Žralok obrovský nemá zájem o pojídání člověka. Živí se drobným planktonem a malými rybami. Přesto mohou tito tvorové dosáhnout neuvěřitelné délky, ti největší obvykle dosahují délky kolem devíti metrů. Vědci se domnívají, že dospělosti se dožije méně než 10 % jedinců. Ti, kterým se to podaří, se mohou dožít více než 100 let.

Video  Žralok mako se ve vlnách Korálového moře pustil do úlovku rybářů.  - Instagram.com/tkoffshorefishing
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi