Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smutek Melanie Trumpové: Zemřela jí maminka (†78)! Bývalá první dáma USA na ni emotivně vzpomíná

Autor: simao, jmr - 
10. ledna 2024
07:13

Melania Trumpová se ponořila do smutku, její milovaná matka Amalija Knvasová zemřela ve věku 78 let. Melania za ní vyrazila i během vánočních svátků, když chyběla na rodinných fotkách Trumpových a všichni se ptali, kam zmizela. Donald Trump později odhalil, že její matka je vážně nemocná. Melania nyní na svoji matku emotivně vzpomíná - jako na ženu s grácií, oddanou svému manželovi a rodině.

„Amalija Knavsová byla silná žena, která se vždy chovala s grácií, vřelostí a důstojností. Byla zcela oddaná svému manželovi, dcerám, vnukovi a zeti. Bude nám nadmíru chybět a budeme i nadále ctít a milovat její odkaz,“ rozloučila se v prohlášení Melania Trump se svou matkou, jak uvádí Daily Mail.

Amalija Knavsová žila se svým manželem Viktorem ve slovinském městečku Sevnica. Pracovala v místní textilce, zatímco Viktor byl prodejcem aut. Občany Spojených států se stali v roce 2018. Dlouho poté, co se jejich dcera Melanija (později Melania Trump) stala modelkou a přesunula se v roce 1996 do USA. V roce 2005 si tam vzala Donalda Trumpa. Amalija svou dceru pravidelně doprovázela v USA i v době, kdy Trumpovi vládli Bílému domu.

Smutné oznámení

Matka bývalé první dámy USA Amalija Knavsová nyní zemřela ve věku 78 let po onemocnění na konci minulého roku a hospitalizaci v nemocnici v Miami během vánočních svátků.

„S hlubokým smutkem oznamuji smrt mé milované matky Amalije,“ napsala Melania v dojemné vzpomínce. Ona sama vynechala většinu vánočních a novoročních oslav v Trumpově komplexu Mar-a-Lago, aby se mohla starat o svou nemocnou matku.

Nemoc a hospitalizace

Příčinu úmrtí Melania ve svém tributu neodhalila, ale bývalý prezident Donald Trump na Silvestra uvedl, že je Amalija velmi nemocná a že to na rodinu těžce dopadá.

Knavsová se narodila v roce 1945 v Judendorf-Strassengelu v Rakousku, než se přestěhovala do v té době komunistického Slovinska. Skromné dětství strávila sklizní cibule na rodinném statku, než našla práci v textilce, kde potkala svého budoucího manžela Viktora.

První dceru Ines, která nyní žije na Manhattanu, přivítali do světa v roce 1968 a o dva roky později měli Melanii, která vždy říká, jak ji její těžce pracující matka inspirovala. Obě dcery se přestěhovaly do Milána, kde zahájily své kariéry v modelingu, než se Melania v roce 1996 přestěhovala do USA.

Elegantní a tvrdě pracující matka

V roce 2001 získala Melania  zelenou kartu a o pět let později občanství a následně se do země přistěhovali i její rodiče. Ty jí následně byli po boku na její cestě do Bílého domu. Sami byli v důchodu a většinu času trávili v luxusním Palm Beach Clubu patřícím jejich zeťovi.

„Má elegantní a tvrdě pracující matka Amalija mi představila módu a krásu. Můj otec Viktor ve mně vzbudil vášeň pro podnikání a cestování. Jejich integrita, soucit a inteligence se do dnešního dne ukazují na mně a na mé lásce pro rodinu a Ameriku,“ řekla Melania o svých rodičích na Národním republikánském sjezdu v roce 2016.

otrusnik ( 10. ledna 2024 09:31 )

Paní byla fakt hezká a elegantní a je od Melánie je pěkné, že se o rodiče na stáří postarala.

Zobrazit celou diskusi