Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Luxusní dům Ivanky Trumpové je konečně hotový. Půjčit si musela pořádný balík

Autor: jmr - 
6. ledna 2024
15:45

Ivanka Trumpová a její manžel Jared Kushner si v dubnu 2021 koupili nemovitost v hodnotě 533 milionů korun na ostrově Indian Creek u Miami Beach na Floridě. Server Newsweek nyní přináší detaily o hypotéce manželů na tento luxusní dům.

Dcera bývalého prezidenta Donalda Trumpa si s manželem za účelem koupě nemovitosti  měla od Bank of America půjčit v přepočtu 333 milionů korun. Půjčku se jim údajně podařilo obdržet přes společnost napojenou na Kushnerova generálního radu Christophera Smitha. Detaily této zprávy se ale nepodařilo potvrdit.

Renovace domu s šesti ložnicemi a osmi a půl koupelnami byla dokončena před měsícem. Ostrov Indian Creek je známý jako „Bunkr miliardářů“ a bydlí tam další slavná jména jako například zakladatel Amazonu Jeff Bezos nebo bývalá hvězda NFL Tom Brady. Na ostrově je celkem 34 domů, 42 obyvatel a má vlastní policejní stanici.

Na Floridu se po prohře patriarchy rodiny v posledních prezidentských volbách přestěhovala většina Trumpových. Sám bývalý prezident žije se svou ženou Melanií a náctiletým synem Barronem v rezortu Mar-a-Lago v Palm Beach.

Jeho syn Eric si v březnu 2021 se ženou Larou pořídil sídlo v hodnotě 71,2 milionu korun v pro celebrity přívětivém Jupiteru. Od Valley National Bank si na něj půjčili 53,5 milionu. Tatáž banka poskytla tentýž měsíc půjčku ve výši 107 milionů jeho bratrovi Donaldu Trumpovi Jr., aby si mohl se snoubenkou Kimberly Guilfoyleovou v Jupiteru pořídit nemovitost v hodnotě 216 milionů.

Video  Exprezident Donald Trump se v Georgii vydal úřadům v nechvalně proslulé věznici  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Rose Haupt ( 7. ledna 2024 03:10 )

Myslím, že půjčovat si nemuseli, spíše to bylo výhodné pro jejich daně a tak.
V NY Po jsem četla článek o tomto ostrově. Bezos tam má dokonce 2 domy, hned vedle sebe. V článku se dále uvádí, že parcel je tam 41, a že v posledních letech ti nejbohatší z bohatých (tzv nové peníze) začali z ostrova pomalu vytlačovat je ty bohaté (staré peníze).
Ivanky dům bude jedna z těch levnějších parcel, protože podle fotek je hned vedle jediného mostu, který na ostrov vede. Dům vypadá zajímavě a vkusné, je to jeden z těch menších na ostrově.

Martin Havlicek ( 6. ledna 2024 23:57 )

A ten luxus vidite kde? jedine coje luxusni je cena a lokalite. Ale kvalita materialu to neni. Byt to v jine lokalite US tak z 1/3 cenu ma 3x vetsi dum (resp. zamecek) i pozemek - http­s://ww­w.re­altor­.com/r­eales­tate­andho­mes-detail/19366-Lucerne-Dr_D­etro­it_MI_­48203_­M91280-74050?from=srp-list-card .

9876543 ( 6. ledna 2024 16:47 )

Nojo...kdyby neměla mít ivanka trumpovic luxus, tak potom kdo.

Zobrazit celou diskusi