Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Exprezident Jimmy Carter (99) se rozloučil se svou první dámou. Přišly i první dámy včetně Trumpové

Autor: mav - 
29. listopadu 2023
10:12

Být první dámou v USA, to je na doživotí. Všechny se tak čas od času sejdou při slavnějších i smutnějších příležitostech. V úterý to byl ten druhý případ: Hillary Clintonová, Laura Bushová, Michelle Obamová, Melania Trumpová a Jill Bidenová se přišly rozloučit se svou nejstarší kolegyní Rosalynn Carterovou (†96), jež zemřela 19. listopadu. Chybět nemohl ani její dlouholetý manžel, nejstarší z amerických exprezidentů Jimmy Carter.

Rodina 17. listopadu ohlásila, že Rosalynn zahajuje hospicovou domácí péči – a přidává se tak k Jimmymu, který takto otevřel poslední kapitolu svého života v únoru. O dva dny později přišla zpráva smutnější.

Smuteční obřad se konal v georgijské Atlantě. Tělo nebožky bylo napřed vystavené v Prezidentské knihovně Jimmyho Cartera, pohřeb pak proběhl v metodistickém kostele Glenn Memorial v kampusu Emoryho univerzity.

Z politických špiček přišlo všech pět žijících prvních dam a také prezidenti Joe Biden a Bill Clinton, stejně jako viceprezidentka Kamala Harrisová s manželem Dougem Emhoffem. Naopak tři žijící exprezidenti se nezúčastnili – Donald Trump, Barack Obama a George Bush, píše CNN.

„Je těžké dožít se 95 let,“ řekl exprezident magazínu People v říjnu 2019 k tehdejším narozeninám. „Myslím, že nejlepším vysvětlením je vzít si tu nejlepší choť: někoho, kdo se o vás postará, angažuje se, dělá věci, které vás drží při životě a udržují váš zájem o život.“ Nakonec toto manželství vydrželo 77 let. Po čtyřech letech v Bílém domě (1977–81) se společně věnovali hlavně dobročinnosti, k čemuž založili Centrum Carterových.

XYZ3 ( 29. listopadu 2023 21:48 )

Máte asi IQ tykve...jinak si Vaši poznámku neumím vysvětlit

Eva Komárková ( 29. listopadu 2023 19:49 )

Ta fotka ex prezidenta je strašná.

aapricot89 ( 29. listopadu 2023 14:21 )

...a Obamova je predelanej chlap.....

Uživatel_5634767 ( 29. listopadu 2023 11:45 )

I u mládí je otevřená pusu fuj a což teprve ve stáří! Hrozný pohled do staré rozevřené pusy!!! Hlavně je to nešvar u starých dědů. Nikdo není zvědavý na mandle a hrtan druhého.Jako Dejdar,tan má při smíchu hubu od ucha k uchu rozevřenou 👎

Zobrazit celou diskusi